Politică

Proiect de lege: Compensații bănești pentru biletele de tren neutilizate.

todaynoiembrie 28, 2023 42

Background
share close
Un proiect de lege susținut de deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara prevede ca pensionarii să poată beneficia de compensații bănești pentru călătoriile cu trenul sau cu mijloacele auto neutilizate.
Inițiativa legislativă, care aparține mai multor parlamentari ai Partidului Național Liberal, se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului și vizează completarea art.1 din Legea nr.147 din 26 iulie 2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern.
”Proiectul vine în sprijinul persoanelor vârstnice, aceştia confruntându-se cu o multitudine de probleme, cele mai importante fiind legate de nivelul scăzut al veniturilor. Pe lângă aceasta, pensionarii se mai confruntă şi cu un grad de sănătate precar, lipsa medicamentelor, asistenţă socială slabă. Dorind să venim în întâmpinarea acestei categorii de persoane, am elaborat prezenta iniţiativă legislativă care propune ca, în cazul în care cele 6 călătorii reduse de care beneficiază pensionarii nu au fost utilizate, aceştia să poată primi o compensaţie în bani”, arată parlamentarii PNL care au inițiat și care susțin acest proiect în Parlament.
Calculul compensaţiei ar urma să fie stabilit prin Ordin al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, iar banii să fie viraţi la plata primei pensii a anului următor, dacă proiectul va fi adoptat.
Prin toate acțiunile întreprinse, inclusiv prin majorarea pensiilor, Partidul Național Liberal și-a manifestat grija și sprijinul față de seniorii României, ei fiind cei care s-au implicat și au contribuit la construirea și dezvoltarea României de astăzi.
Sursă: PNL Filiala Hunedoara
Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Închideri și restricții de circulație pentru desfășurarea festivităților și a paradei militare organizate de Ziua Națională a României

    Primăria Municipiului Deva aduce la cunoștința cetățenilor restricțiile și închiderile de circulație care vor avea loc vineri, 1 Decembrie 2023, ca urmare a desfășurării evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României. Astfel, în data de 1 Decembrie 2023, între orele 8:00 – 13:30, în municipiul Deva, pe strada Lucian Blaga, tronsonul cuprins între intersecția cu Piața Unirii și strada Aurel Vlaicu, pe strada Aurel Vlaicu, pe tronsonul cuprins între […]

todaynoiembrie 28, 2023 27

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%