Actualitate

Proiect de peste 230 de milioane de euro, investiți în rețelele de apă, semnat astăzi la București

todayaugust 23, 2022 299

Background
share close

Rețelele de alimentare cu apă din 38 de unități administrativ – teritoriale din județul Hunedoara vor fi modernizate cu bani europeni. De asemenea, vor fi extinse și modernizate rețelele de colectare și epurare a apelor uzate din 8 aglomerări urbane, ca urmare a unui proiect semnat astăzi, la București, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fondurile fiind asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Este vorba despre Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, care va fi implementat de Apa Prod Deva, un proiect care a reușit să fie, în sfârșit deblocat și pentru care s-a găsit finanțare europeană, după implicarea Guvernului.

”Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, s-a implicat direct pentru deblocarea acestui proiect, astfel încât cetățenii să beneficieze de apă potabilă la cele mai înalte standarde, dublată de creșterea gradului de conectare a populației la rețeaua de alimentare. Sunt obiective asumate de Partidul Național Liberal, pe care dovedim că le ducem la îndeplinire”, a declarat cu această ocazie deputatul PNL Vetuța Stănescu, cea care a făcut numeroase demersuri pentru deblocarea proiectului.

De asemenea, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, prezent la minister, la semnarea proiectului, a subliniat importanța acestui proiect ce va fi implementat în județul Hunedoara.

”Pentru locuitorii județului Hunedoara, contractul semnat astăzi are o semnificație deosebit de importantă, având în vedere că populația aferentă celor 38 de unități administrativ teritoriale va beneficia de apă potabilă la cele mai înalte standarde europene, dublată de creșterea gradului de conectare a populației la rețeaua de alimentare și de creșterea gradului de siguranțã în funcționarea sistemului”, a declarat Prefectul Județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Investițiile au o valoare de 230.701.152 euro (prețuri curente, fără TVA), din care investiții de bază în sector apă: 131.434.876 euro; investiții de bază în sector apă uzată: 57.383.751 euro; alte cheltuieli: 41.882.526 euro.
Proiectul semnat astăzi la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene cuprinde, pe partea de alimentare cu apă, 38 de unități administrativ teritoriale, grupate in 6 de sisteme de alimentare cu apă, respectiv:
– Sistemul zonal de alimentare cu apă Orlea – Deva;
– Sistemul zonal de alimentare cu apă Crișcior – Brad;
– Sistemul zonal de alimentare cu apă Hobița – Hunedoara;
– Sistemul zonal de alimentare cu apă Baniu – Dobra;
– Sistemul de alimentare cu apă Geoagiu;
– Sistemul de alimentare cu apă Zam.
De asemenea, investițiile în colectarea și epurarea apei uzate includ 8 aglomerări, respectiv Deva, Hunedoara, Brad, Geoagiu, Geoagiu Băi, Simeria, Hațeg și Călan

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Se acordă ajutoare excepționale producătorilor agricoli din sectorul vegetal

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), informează potențialii beneficiari că, în perioada  19 august - 2 septembrie 2022 inclusiv, primește Cereri de solicitare a ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Hotărârea nr. 1032/18.08.2022 privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli din sectorul vegetal, publicată în Monitorul Oficial nr. 817/2022. Această schemă de susținere financiară are ca obiectiv […]

todayaugust 23, 2022 157

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%