Actualitate

Proiect English Multicultural Summer Camp – Tabăra de vară

todayaugust 8, 2022 291 1

Background
share close

În perioada 30 iulie-5 august, un grup de 62 de elevi din școlile din Orăștie (dar și din Cluj, București, Suceava, Geoagiu) , predominant din Liceul Teoretic Aurel Vlaicu, au participat la activitățile Taberei de vară Multiculturală în limba engleză de la Ighiu, jud. Alba. Vârstele elevilor din grupul de la Orăștie au fost cuprinse între 9 și 17 ani.

SCOPUL PROIECTULUI a fost cultivarea spiritului de cunoaștere și descoperire a limbii engleze, a unor obiective turistice din județul Alba; dezvoltarea abilităților de viață ale adolescenților, într-un cadru sigur, cu specialiști cu formare în psihologie; redarea poftei de a călători, de a învăța, de a se distra și de a descoperi împreună locuri superbe, într-una din zonele încărcate cu istorie și frumusețe ale Transilvaniei. Este vorba despre localitatea Ighiu, situată la poalele Munților Apuseni, la doar 12 km de Alba-Iulia.

Proiectul și-a propus să aducă copiii cât mai aproape de natură și tradiții, dar totodată să aprofundeze cunoștințele de limbă engleză. Alte aspecte foarte importante au fost socializarea, interacțiunea cu alți elevi de aceeași vârstă din alte localități ale țării, dar și cu animatorii voluntari sosiți în tabără de pe cinci continente, vorbitori nativi de limba engleză.

Activitățile de dezvoltare a abilităților socio-emoționale și de viață ale elevilor mai mari (13-18 ani) au beneficii dovedite de toate studiile care au fost realizate până în prezent.Abordarea unor teme de interes pentru vârsta adolescenței, discutarea unor probleme cu care se confruntă, sprijinul reciproc și cadrul sigur pentru destăinuire, completarea jurnalelor zilnice și activitățile în care au fost implicați, toate acestea îi ajută pe copii să se dezvolte sănătos nu doar fizic, ci și emoțional, social și psihic.

Taberele organizate de școală au multiple valențe de informare și educare a elevilor. Acestea, bine pregătite, sunt atractive la orice vârstă, pentru că se desfășoară într-un cadrunou, stârnesc interes și curiozitate, produc bucurie, facilitează acumularea de cunoștințe, chiar dacă reclamă efort suplimentar.

Ighiu, Alba, a fost, pentru o săptămână, locul de poveste și distracție pentru curajoșii aventurieri. Situată în centrul României, localitatea Ighiu este pregătită să e încânte și să netaie respirația cu peisajele rupte din basme. Împletirea cunoștințelor de limba engleză cu frumusețea naturii și aventura, transformă zona într-un spațiu adecvat petrecerii eficiente a timpului în vacanța de vară, departe de dispozitivele tehnologice de care ne folosim în viața de zi cu zi, tot mai mult.

Participanții  la tabără, cu certificatele de participare

Cei mari, la activitățile Life Skills – Abilități de viață (auto și intercunoaștere, dezvoltare personală, managementul stresului și al emoțiilor negative, a face față unor situații de viață negative etc).

Adventure Park, locul în care se depășesc limitele personale, se înfruntă temeri și se câștigă încredere, într-o atmosferă relaxantă și suportivă.

Organizatori:

Prof. consilier școlar Diana Lupșa

Prof. înv. preșcolar Georgeta Botescu

Prof. înv. primar Monica Hristache

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ziua Minerului sărbătorită la Petroșani

Deputat PNL, Vetuța Stănescu, prezentă la Petroșani, a declarat: “Îi omagiem astăzi pe minerii care s-au jertfit pentru drepturile lor, pe cei care au luptat pentru condiții de muncă și de viață mai bune. Cinstim memoria celor care au pierit în măruntaiele pământului în cumplitele accidente de muncă ce au îndoliat de-a lungul vremii mineritul. Un gând pios pentru cei care nu mai sunt, pentru acești eroi ai noștri și […]

todayaugust 6, 2022 54 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%