Actualitate

Proiectul de reabilitare a Cetății Deva, exemplu de bune practici!

todaynoiembrie 9, 2022 118

Background
share close

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a ales proiectul de reabilitare a Cetății Deva pentru a fi mediatizat ca exemplu de bune practici. Este un proiect major, spune primarul Florin Oancea, care precizează că Cetatea reprezintă emblema și inima Devei!

Stimate Domnule Primar,

Referitor la proiectul dumneavoastră: „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, dorim să vă informăm asupra faptului că acesta a fost selectat pentru campania de promovare a Regio-POR 2014-2020, pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest o va implementa în perioada noiembrie – decembrie 2022.

În perioada sus-amintită, proiectul va fi prezentat ca exemplu de bune practici atât prin afișaj în mediu public, cât și în mediul online, în campania integrată pe care o vom duce în regiunea Vest. Vrem ca și pe această cale să vă felicităm pentru efortul depus în implementarea proiectului și ne manifestăm încrederea că vom avea o colaborare fructuoasă și în viitor”, se arată în scrisoarea oficială a ADR Vest adresată primarului Devei, Florin Oancea.

Potrivit edilului devean, Cetatea Devei va primi o nouă viață printr-un proiect spectaculos, pe fonduri europene, care progresează în fiecare zi.

În prezent, Incinta I, „centrul” cetății, este închisă vizitatorilor, însă ea urmează să fie integrată în circuitul turistic printr-un proiect de reabilitare în valoare de peste 23 de milioane de lei, implementat prin Regio-POR 2014-2020 și al cărei beneficiar este Primăria Municipiului Deva.
”Ne dorim ca această investiție să fie generatoare de venituri. Ea se adresează în mod egal devenilor, cât și turiștilor. De aceea, am gândit un concept prin care toate evenimentele din perioada primăvară-toamnă să fie găzduite în Cetate. Va exista aici și o zonă de servicii, cu cafenele și restaurant, cu spații destinate evenimentelor culturale, cu o panoramă extraordinară și sperăm că asta va contribui la creșterea numărului turiștilor în Deva, începând chiar de anul viitor”,a  explicat primarul Florin Oancea.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Tânăr de 19 ani din Petroșani arestat pentru 30 de zile pentru viol

Un tânăr de 19 ani din Petroșani a fost reținut pentru 30 de zile pentru viol comis asupra unei femei de 79 de ani. În urma cercetărilor , acesta a fost identificat ca autor al infracțiunii de viol, denunțat pe 4 noiembrie. Tânărul este recidivist, iar femeia locuia singură și avea ușa descuiată, ceea ce a permis agresorului să intre în casă. „În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar […]

todaynoiembrie 9, 2022 36

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%