Actualitate

Proiectul „IA ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!” pentru prevenirea infracționalității juvenile a fost implementat de polițiști la Liceul Tehnologic Energetic ”DRAGOMIR HURMUZESCU” Deva

todaydecembrie 6, 2022 74

Background
share close

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat, în perioada 15 – 28 noiembrie 2022, proiectul partenerial „IA ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”, la Liceul Tehnologic Energetic ”DRAGOMIR HURMUZESCU” Deva. Acţiunea a avut drept scop informarea și conștientizarea elevilor de liceu, ajunși la vârsta răspunderii penale, cu privire la consecinţele imediate, legale și sociale, ale săvârșirii de infracțiuni în mediul școlar şi pregătirea juridică antiinfracţională a elevilor din clasele IX-XI. Din luna ianuarie, proiectul va continua la Liceul Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din Orăștie.

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Penitenciarul Deva, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara şi a constat în patru activități adresate elevilor, părinților acestora și cadrelor didactice din acest liceu. Una dintre activități a constat în vizitarea de către elevi și cadre didactice a spațiilor de detenție din Penitenciarul Deva și mijlocirea unui dialog cu persoanele încarcerate pentru executarea unor pedepse privative de libertate. Elevii și profesorii participanți au avut ocazia de a conștientiza efectele și consecințele săvârșirii unor infracțiuni precum ”lovire sau alte violențe” sau ”trafic de droguri”.

Potrivit polițiștilor hunedoreni, obiectivul demersului preventiv inițiat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Hunedoara și a partenerilor instituționali a fost acela de a oferi elevilor implicați oportunitatea înțelegerii legii penale din România, întărirea motivației spre învățătură și formarea deprinderilor de rezistență la presiunea anturajului.

Proiectul s-a adresat și părinților elevilor implicați, polițiștii participând și la o ”ședință cu părinții”, cărora le-au explicat aspectele legislative care afectează viitorul minorilor implicați în infracționalitate și importanța supravegherii și implicării în cunoașterea anturajului adolescenților cu vârsta între 15-18 ani.

Carmen PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

UMO Orăștie susținută la nivel înalt, în conferința de azi a Organizației Patronale Industria de Apărare România

Astăzi a avut loc la București, Conferința Organizației Patronale Industria de Apărare România, pe tema „Noile aranjamente de securitate ale NATO și ale partenerilor afiliați, în contextul geostrategic și militar actual”. La această reuniune a fost reprezentată și Uzina Mecanică din Orăștie, prin directorul său general, Ovidiu Vlad. Uzina este o putere economică a orașului Palilei, cu o istorie de mai bine 40 de ani și care astăzi înregistrează un […]

todaydecembrie 5, 2022 163

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%