Actualitate

Promisiune onorată. „-Alo, eşti la Romos?/-Da, dar de acum putem vorbi!”

todaynoiembrie 18, 2021 1128 2

Background
share close

Când promiţi şi nu faci, te laudă presa. Când promiţi şi faci, te atacă.

Proaspătul primar al comunei Romos, Mihaiela Csatlos, a intrat de curând „în gura presei”.

Asta pentru că „şi-a permis” să anunţe locuitorii comunei pe care o reprezintă, că una din cele mai stringente probleme a acestora va fi rezolvată.

Campania electorală pentru primăria Romos de acum câteva luni de zile, s-a dat pe asta: semnalul la telefonie. Fiecare candidat a promis atunci că va rezolva, într-un fel sau altul, problema semnalului în comună. Pentru că da, era o problemă, în secolul XXI ajungeai la Romos izolat de lume, oamenii se urcau pe bănci în anumite situaţii, sau vorbeau din baie, pentru că acolo prindeau câteva linii de semnal.

Ani de zile companiile private nu au părut interesate de investiţii în infrastructură în această zonă a judeţului pentru a fi remediată problema. În urma campaniei electorale, în care s-a discutat mult despre problemă, aceasta a devenit un deziderat pentru noul primar. Am discutat cu dumneaei  în repetate rânduri încercând să obţinem un interviu pentru postul nostru de radio, iar Mihaiela Csatlos ne-a refuzat politicos, spunând de fiecare dată că va oferi interviul când va rezolva problema oamenilor cu semnalul în comună, o problemă pe care promisese că o va rezolva. Am considerat asta o atitudine de bun simţ, în raport cu cetăţenii pe care îi reprezintă şi am respectat decizia dumneaei.

Cunoscând zbaterile Mihaielei Csatlos pe această temă, apare acum şi informaţia că problema semnalului de telefonie se va rezolva, iar serviciile de internet şi televiziune se vor îmbunătăţi.

Subit?! Bineînteles că nu. Chiar dacă vorbim de entităţi private, această situaţie a fost ignorată ani buni de zile. Asta până la Mihaiela Csatlos, care nu ştim ce şi cum a făcut, dar problema se va rezolva în urma promisiunilor ei, iar cine crede că lucrurile s-au întâmplat pur şi simplu, e naiv, sau rău intenţionat.

Bunul simţ, de multe ori taxat

Această „aşezare de stele” a constituit motiv de atac pentru unii oameni din presă, acuzând primarul că şi-ar face imagine pe spatele investiţiilor unor entităţi private. Asta se întâmplă probabil, când conjunctural „arunci un ochi” în ograda comunei, fără să cunoşti problemele acesteia şi fără să cunoşti angajamentele primarului faţă de oamenii care i-au acordat votul.

Iar pe principiul „n-ai merit, sunt entităţi private şi fac ce vor, dacă vor”, ar însemna că toţi primarii care promit, sau caută să creeze locuri de muncă (Cum? Prin entităţi private) ar fi oameni mincinoşi. Ştim că nu e aşa şi dimpotrivă, unii ar mai trebui să-şi îndrepte atenţia spre asta, spre zona privată, spre a le creea oportunităţi de investiţie.

În fine, primarul comunei Romos, Mihaiela Csatlos (foto), a făcut anunţul de bun simţ: promisiunea se va concretiza într-un fapt.

Efectul

Romosanii se vor bucura de o mai bună conexiune la internet/televiziune şi telefonie fixă şi mobilă.

DIGI a montat fibra optică în satele comunei urmând a-şi furniza serviciile, începând cu luna decembrie 2021. De asemenea, operatorul TELEKOM montează fibra optică în satele comunei cu o estimare de finalizare a lucrărilor în 2 săptămâni. Telekom-ul mai montează şi un releu pentru telefonie mobilă.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Sfatul psihologului. Furia şi crizele în rândul copiilor

Cum gestionezi aceste situatii? Începând cu vârsta de 2 ani, nivelul de activitate creşte intens. Copilul devine din ce în ce mai curios şi işi doreşte să exploreze independent un teritoriu din ce în ce mai mare. Conştiinţa de sine începe să se dezvolte şi începe, încet, încet să înţeleagă şi perspectiva celuilalt. Aşadar, datorită schimbărilor începe şi o luptă între independenţa şi sprijinul pe care i-l oferi tu ca […]

todaynoiembrie 9, 2021 734 4 5

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%