Actualitate

”Promovarea egalității de gen ca angajament național nu trebuie să rămână doar un deziderat” – deputat PNL Vetuța Stănescu

todaynoiembrie 1, 2022 83

Background
share close
Prezență la conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, deputatul PNL Vetuța Stănescu a precizat că promovarea egalității de gen ca angajament național nu trebuie să rămână doar un deziderat, ci trebuie găsite cele mai bune mecanisme legislative astfel încât progresele pe care țara noastră le face în această direcție să fie nu doar vizibile, ci și în deplină concordanță cu politicile europene.
Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național” a fost organizată de Senat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Klaus Iohannis. Cu acest prilej, spune deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu,  va fi lansată și Platforma femeilor parlamentare din România, legislatura 2020-2024, un document programatic prin care se dorește ca femeile alese în Parlament să devină o voce unitară, nu doar în vederea multiplicării demersurilor singulare, dar și pentru adoptarea unei abordări curajoase a problematicii de gen şi identificării celor mai bune soluţii pentru problemele femeilor din România, dincolo de orice afiliere politică.
”În cadrul reuniunii de lucru de astăzi am analizat, pe mai multe paliere, teme foarte importante în acest context, respectiv situaţia egalităţii de gen în România, programe şi politici publice europene în domeniu, accesul femeilor în poziţii de conducere, discriminarea, violenţa domestică, sexismul sistemic şi eficienţa cotelor de gen în promovarea unei reprezentări echitabile a femeilor în politică. În plus, dezbaterile aplicate de astăzi au constituit un bun prilej de a analiza direcțiile pe care le avem de urmat pe mai departe, pentru a impulsiona aceste schimbări absolut necesare. Conferinţa internaţională ”Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional” are ca obiectiv promovarea iniţiativei legislative privind introducerea unei cote minime de 33% pentru reprezentarea femeilor şi bărbaţilor în Parlament, recent adoptată de Senat, a celei care prevede introducerea unei cote de 30% la alegerile locale şi în consiliile de administraţie, precum şi a iniţiativei privind finanţarea partidelor politice în funcţie de numărul de femei şi tineri pe listele electorale.
Deschiderea lucrărilor au avut loc în prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu, şi a domnului Nicolae Ionel Ciucă, prim-ministrul României”, a precizat Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.
Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Tarife mari la gunoi pentru localnicii din Geoagiu

Localnicii din Geoagiu și din satele aparținătoare au avut șansa de a plăti taxe mai mici pentru colectarea deșeurilor, dar consilierii locali PSD, care au majoritatea în Consiliul Local, au decis altfel. Ovidiu Vlad consilier local PNL, a propus un amendament care ar fi dus la taxe mai mici, dar aleșii locali de la PSD s-au opus. proiectul cu care primarul a venit în legislativul local nu a trecut la […]

todayoctombrie 31, 2022 57

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%