Actualitate

Rambursările de TVA au crescut cu un miliard de lei!

todayiulie 3, 2022 21

Background
share close

În luna care tocmai s-a încheiat, Agenția Națională de Administrare Fiscală a rambursat 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decât în iunie 2021, dar și peste media lunară din anul 2022, de 1,82 miliarde lei, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș.
Potrivit șefului ANAF, cumulat, în primele 6 luni ale anului curent, s-au restituit către mediul economic 12,46 miliarde lei, adică echivalentul a cca. 2,5 miliarde de Euro, valoare superioară celei din perioada similară a anului 2021.
”Agenția are în vedere soluționarea deconturilor în ordine cronologică, iar rambursarea TVA va continua în ritm accelerat, astel încât să se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc și a rambursărilor efective. Pentru situațiile în care vor fi posibile compensări totale sau parțiale, cu alte obligații fiscale declarate dar neachitate, deconturile de TVA cu opțiune de rambursare vor fi soluționate imediat după emiterea deciziei de restituire”, a precizat Lucian Heiuș.
Originar din Orăștie, Lucian Heiuș a fost numit președinte al ANAF la începutul lunii mai, prin Ordin al ministrului de Finanțe. S-a remarcat deja printr-o serie de măsuri menite să reducă evaziunea fiscală, să crească gradul de încasare la bugetul de stat, precum și să simplifice interacțiunea dintre Fisc și contribuabili.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Îndemn la raționalizarea apei la Geoagiu

Apa Prod anunță: Avand in vedere consumul excesiv de apa din localitatea Geoagiu si pentru evitarea intrarii intr-un program de furnizare a apei, rugam populatia sa foloseasca apa in mod responsabil si doar pentru nevoile casnice. SC Apa Prod SA își cere scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumește pentru înțelegere.

todayiulie 2, 2022 219

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%