Politică

Ramona Ardelean: Între Conflict și Speranță – realitatea din spatele administrației simeriene expusă într-un interviu

todayiunie 6, 2024 687

Background
share close

Capitolul final din saga simeriană se scrie zilele acestea. Se aștern ultimele pagini ale campaniei electorale, și nu puteam încheia această perioadă despre administrația simeriană, fără un interviu, în exclusivitate cu administratorul public al orașului Simeria, încă în funcție, Ramona Ardelean. Spunem încă în funcție, deoarece deși se află în conflict deschis cu primarul Iulius Bedea, aceasta a câștigat prima runda din „ring” și anume suspendarea dispoziției de eliberare din funcția de administrator public, prin decizia Curții de Apel Alba Iulia.

 

 

-Din mâna dreaptă a primarului, ați ajuns „ghimpele din coasta” acestuia și ați deranjat atât de tare încât el a încercat să vă îndepărteze, și din poziția lui de om cu două mâini drepte, acum se bate singur cu propria mână. Când incomodează un administrator public, primarul alături de care a pornit pe același drum?

-Un administrator public, cu referire la mine și la situația mea, incomodează în momentul în care își face treaba cu profesionalism și nu cedează în fața niciunei forme de presiune. Și presiuni la adresa mea au fost destule: atât în privat, cât și în mediul public. Spre exemplu: am fost amenințată, denigrată pe Facebook de pe diverse conturi false, și multe altele. Doar că toate acestea fac obiectul unei plângeri penale și de aceea nu o să intru în mai multe detalii, acum. Și mai incomodează atunci când, contrar celor declarate de domnul Bedea în diferite ocazii, cum că eu am fost motivul pentru care el nu a putut avea o colaborare cu angajații primăriei, timpul a arătat că de fapt realitatea a fost total diferită. Eu, chiar dacă, prin felul meu de a fi, poate sunt mai dură, colegii din primărie au înțeles că sunt corectă, cu idei foarte bine ancorate în realitate și că se pot baza pe mine. Și aprecierea colegilor am simțit-o în momentul în care, deoarece nu am putut fi manipulată, am căzut în dizgrația conducătorului și când, chiar dacă riscau să își facă rău din punctul de vedere al serviciului, ei au fost alături de mine. Pentru că indiferent de toate cele care circulă în spațiul public, vă pot spune, că în momentul în care am venit în primărie am găsit o echipă de angajați dornici să lucreze cu noua conducere, atâta timp cât noul primar ar fi făcut lucrurile, așa cum a susținut în timpul campaniei, corect și în limitele legii. Modul cum și-a gestionat primarul relația cu angajații a fost doar reflecția comportamentului acestuia față de ei, comportament la care simerienii au fost martori cu ajutorul filmulețelor care au apărut în spațiul public și nu numai.

-Amiciția cu Bedea a început înainte de 2020, iar acel an a fost decisiv. Dumneavoastră fiindu-i alături, acesta a reușit, în cele din urmă, să câștige încrederea simerienilor care își doreau o schimbare. Se confirmă vorba românului „crede și nu cerceta”, în cazul dumneavoastră?

-Eu sunt genul de persoană care are încredere într-un om până la proba contrarie. Și, da am avut încredere în acest om până în momentul în care eu singură m-am convins că, de fapt, persoana în care eu am avut încredere nu are nicio legătură cu persoana care este în realitate. Și tot din păcate, când mi-am dat seama de greșeală, deja era prea târziu.

-„Ați trădat sau ați fost trădată”? O întrebare legitimă care este pe buzele simerienilor, deoarece până mai ieri ați fost „omul lui Bedea”, iar azi nu mai sunteți „omul lui Bedea”.

-Eu nu am trădat. Eu am fost mințită și trădată. Eu alături de el, în campania electorală din 2020, am venit cu maximă încredere și cu dorința de a realiza multe lucruri frumoase pentru Simeria și pentru simerieni. Eu, ca și mulți alții, am crezut în discursurile de campanie, am crezut când spunea că vine să construiască. A fost o mare dezamăgire pentru mine când mi-am dat seama că discursurile în care eu am crezut, au fost doar niște discursuri de campanie și că, de fapt, realitatea este cu totul alta.

De ce nu ați acceptat să fiți marioneta primarului?

-Nu am fost și nu voi fi niciodată marioneta nimănui. Caracterul și educația nu îmi permit acest lucru. Dacă aș fi fost o marionetă, situația mea la locul de muncă ar fi fost cu totul alta. Așadar, eu cum am intrat în primărie, la fel am continuat și tot la fel o să îmi închei mandatul. Cu capul sus.

Pe ce s-a bazat campania din 2020? Cât adevăr și câtă minciună?

-Campania din 2020 s-a bazat pe câteva teme, spre exemplu: activitatea „dezastruoasă” de la Clubul sportiv, locomotiva, sensul giratoriu și firma Bosch. După ce am ajuns în primărie și după ce am început să verific, la solicitarea primarului, am constatat că adevărul este cu totul altul decât cel care ne-a fost prezentat. Și anume: din verificările mele, din rapoartele de audit și raportul curții de conturi nu au reieșit greșeli grave, făcute cu rea intenție, de către conducerea clubului sportiv. Cu referire la modul în care a fost adusă și amplasată locomotiva, la fel nu s-a găsit nimic ce ar fi putut dovedi vinovăția de vreun fel a domnului Rîșteiu. Cu atât mai mult, am constat că pentru transportul, recondiționarea locomotivei și amplasarea acesteia au fost cheltuite sume mici, comparativ cu cele care ne-au fost inoculate în timpul campaniei. Cu referire la sensul giratoriu, după ce am verificat, am constat că deja, la data alegerilor au fost demarate procedurile pentru începerea realizării acestuia, contrar celor care ni s-au spus de către Bedea în campanie. Referitor la firma Bosch, realitatea este că domnul Rîșteiu a făcut tot ce a stat în puterea unui primar ca investiția să se facă în Simeria. Motivul pentru care Bosch-ul nu a mai construit în Simeria nu poate fi, sub nicio formă, imputat domnului Rîșteiu. Deci, spre dezamăgirea mea, de alegător și mai ales de susținător a lui Bedea, eu consider că, în campania din 2020 a fost foarte multă dezinformare.

Cât timp nu v-a fost mediată relația cu Bedea, de către un judecător?

-Deși, public, „medierea de către judecător” s-a întâmplat la începutul anului 2023, ruptura s-a produs cu mult înainte, undeva pe la sfârșitul anului 2021. Am încercat să țin divergențele dintre noi, departe de ochii celorlalți și să mențin în cadrul primăriei un climat propice desfășurării unei activități orientate spre dezvoltarea Simeriei, adică tocmai unul dintre lucrurile promise în campania din 2020, dar acest lucru a devenit imposibil undeva prin luna aprilie 2022.

Care este cea mai mare frică a actualului primar ?

– Eu cred că cea mai mare frică a lui este ca în 10 iunie, când se va trezi dimineața, să nu mai fie primarul ales al orașului Simeria.

Este Emil Râșteiu un coșmar pentru Iulius Bedea?

-Pentru domnul Bedea lupta cu domnul Rîșteiu nu s-a încheiat, așa cum ar fi fost logic și normal, în 27 septembrie 2020, data în care a câștigat alegerile, ci a continuat de-a lungul a 3 ani și jumătate în cadrul fiecărei ședințe de consiliu, precum și de câte ori a avut ocazia să se exprime. Cu atât mai mult în această luptă continuă au fost cuprinși și angajații pe care el îi considera oamenii lui Rîșteiu, lovind, fără nici o noimă, în aceștia, pentru simplul motiv că au lucrat în primărie și în timpul în care domnul Emil Rîșteiu a fost primar. Deci, da, eu consider că domnul Emil Rîșteiu a fost și încă este un coșmar pentru actualul primar.

-Pe cine susține, astăzi, Ramona Ardelean?

-De această dată, după 3 ani și jumătate de „cercetare”, am decis să îl susțin pe domnul Emil Rîșteiu.

De ce varianta Emil Rîșteiu este cea aleasă de dumneavoastră?

-Cum am spus, nimic din cele de care a fost acuzat domnul Emil Rîșteiu nu s-a dovedit a fi adevărat. Mai mult, în timpul celor două mandate s-au făcut cât de multe investiții i-au permis bugetul local, precum și oportunitățile de finanțare care au existat la acea vreme. Pentru că spre deosebire de prezent, când oportunitățile de finanțare sunt mai multe și mai diversificate și condițiile de accesare sunt mai puțin împovărătoare, în mandatul domnului Rîșteiu oportunitățile de finanțare a investițiilor erau mult mai puține și mai dificil de accesat. La fel de important în luarea acestei decizii, de această dată, foarte cumpănite, a contat și capacitatea domnului Emil Rîșteiu de a strânge în jurul lui oamenii, de a construi o echipă cu care să lucreze. Și la echipă nu mă refer doar la angajații primăriei sau la membrii de partid , ci mă refer la întreaga societate simeriană. Pentru că, acum, mai mult decât oricând, noi simerienii trebuie să ne recăpătăm încrederea și respectul unii față de ceilalți, să muncim împreună, cu alte cuvinte să fim o echipă. Și eu cred, că cel care poate să ne determine să formăm o echipă, este domnul Emil Rîșteiu.

Având deja experiența unei campanii electorale, care este feelingul dumneavoastră vis-a-vis de rezultatele de duminică, 9 iunie?

-Eu cred și sper că, în 9 iunie, simerienii vor alege revenirea la normalitate.

 

 

 

 

Redacția Radio Color

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

OVIDIU VLAD: Geoagiu are nevoie de schimbare

Campania electorală se află pe ultima sută de metri, iar „atacurile” împotriva candidatului PNL la funcția de primar al orașului Geoagiu, Ovidiu Vlad, sunt tot mai frecvente.Cu toate acestea, candidatul liberal nu s-a lăsat intimidat și a continuat seria de întâlniri cu cetățenii din toate localitățile care formează unitatea administrativă alături de Geoagiu. Ovidiu Vlad a dorit încă de la debutul campaniei să dea ascultare tuturor cetățenilor nemulțumiți de administrația condusă […]

todayiunie 6, 2024 403 9

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%