Actualitate

Sancțiuni de zeci de mii de lei aplicate de inspectorii sanitar – veterinari

todayseptembrie 21, 2022 76

Background
share close

Peste 40.000 de lei este valoarea sancțiunilor aplicate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara (DSVSA) numai în luna august pentru neregulile constatate.

Au fost efectuate acţiuni de control la unităţile de abatorizare, procesare, depozitare şi desfacere a produselor alimentare de origine animală și nonanimală.

Acțiunile, spune directorul executiv al DSVSA Hunedoara Lucian Laurențiu Josan, au urmărit modul cum sunt respectate condiţiile de funcţionare şi inregistrare/autorizare al unitatilor, dar au urmărit și respectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, depozitarea şi comercializarea produselor alimentare de origine animală și nonanimală.

Astfel, au fost verificate 341 de obiective, fiind constatate următoarele deficienţe: igienă și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de producție, depozitare și comercializare a produselor alimentare, manipulare, etichetare și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

În urma neconformităților constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 40400 lei, precum și 4 avertismente.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Zilele siguranței Roadpol, în județul Hunedoara

19 persoane și-au pierdut viața în acest an în accidente rutiere, iar alte 47 au fost rănite în acekași interval de timp în județul Hunedoara. De la începutul acestui an în județ au fost înregistrate 57 de accidente grave de circulație. Acesta este contextul în care, în perioada 16 - 22  septembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea […]

todayseptembrie 21, 2022 48

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%