Actualitate

Sărbătoare la Bobâlna

todayseptembrie 8, 2022 280 7

Background
share close

Astăzi , biserica ortodoxă din Bobâlna, cu hramul Sfântului Ierarh Nicolae și al Sfântului Mucenic Pantelimon a îmbrăcat haine de sărbătoare, la prima slujbă oficiată de la incheierea lucrărilor de reparație a acoperișului sfântului lăcaș. Sătenii s-au adunat în număr mare , în micuța biserică de secol XVIII, unde icoanele scriu în culori Cuvântul și lumina încălzește inimile celor prezenți . Fără fast, în liniște și sub ascultarea Sfintei liturghii, așa a început dimineața la Bobâlna, într-o zi de mare praznic cel al Nașterii Maicii Domnului.

Acest lăcaș de cult ridicat în secolul al XVIII-lea a fost până în 1948, biserică greco-catolică, ulterior, la trecerea acesteia în administrația bisericii ortodoxe, primind ca hram numele Sfântului Ierarh Nicolae și al Sfantului Mucenic Pantelimon. După spusele actualului părinte paroh al bisericii, preot Daniel Baraboiu a fost biserica de suflet al părintelui Ioan Săbău, care după 1965, la venirea dumnealui în Bobâlna, și-a dedicat viața comunității și bisericii.

Momentul de astăzi are dublă semnificație , deoarece în semn de mulțumire pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a acoperișului, s-a decis ca data de 8 septembrie să fie a treia zi de hram a bisericii, prilej de bucurie pentru comunitatea de pe valea Bobâlnei, unde istoria a rămas cu frumoase mărturisiri de credință.

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Mesajul Primarului Orăștiei la începutului anului școlar

Primarul Municipiului Orăștie, Bălan Ovidiu Laurențiu, a transmis următorul mesaj la început de an școlar, la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”: “În luna septembrie a fiecărui an, există o zi de mare importanță, zi în care se deschid porțile tuturor unităților de învățământ din municipiul nostru și din țară, când toți cei prezenți sunt încercați de emoții, de bucurie și de nerăbdare, în special elevii din clasa a V-a, și cei […]

todayseptembrie 8, 2022 127 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%