Actualitate

Zburatorul Vlaicu sărbătorit în weekend

todayiunie 25, 2022 107 3

Background
share close

Mereu alaturi de înaintași,  acordăm respectul necesar si  recunoștință pentru faptele lor, desprinse din cartile de istorie ale Romaniei.

 

La manifestările de omagiere ale pionierului aviației românești, Aurel Vlaicu – ”Icarul din Binținți”, care a contribuit la progresul ştiinţei universale au fost prezenti din  toate colturile judetului:deputatul hunedorean PNL, Vetuța Stănescu, prefectul județului Marian Calin Petru, primari și consilieri județeni sau  locali din partea Partidului Național Liberal.

A avut loc și un scurt miting aerian cu elicoptere si aeronave ale Armatei romane.

Pe 17 iunie 1910, pe câmpul de la Cotroceni, Aurel Vlaicu îşi vedea visul îndeplinit, după ce a zburat pentru prima dată cu ”Vlaicu I”, aeroplanul realizat chiar de el. România devenea astfel a treia ţară din lume, după Statele Unite ale Americii şi Franţa, pe teritoriul căreia s-a zburat cu un aparat original, inventat, construit şi pilotat de un fiu al patriei.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Excelență la Liceul „Aurel Vlaicu”

Directorul liceului,  𝑨𝒅𝒓𝒊𝒂𝒏𝒂 𝑪𝒉𝒊𝒓𝒂, ne-a prezentat un elev cu care liceul se mândrește "Rezultatele inițiale ale Evaluării naționale au poziționat elevul liceului nostru, Marin Tiberiu pe prima poziție în zona Orăștiei și pe locul 3 în județul Hunedoara. Tiberiu e singurul elev din zonă care a obținut o notă de 10, respectiv la Matematică, fiind pregatit de prof. Todoran Daniel. Excelența este definiția liceului “Marelui zburător”, standardele noastre oferă șansa […]

todayiunie 25, 2022 69 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%