Actualitate

Sarmizegetusa Regia: Trei cetățeni de origine tadjică s-au ales cu dosar penal pentru distrugere

todayseptembrie 4, 2023 122

Background
share close

A fi turist, pentru unii, înseamnă să lași urme inclusiv în patrimoniul cultural național. Ieri, Jandarmii Postului Montan Grădiște au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică care ar fi scrijelit însemne în incinta Cetății Dacice Sarmizegetusa Regia. Gestul lor a fost denunțat către polițiștii municipiului Orăștie care au deschis dosar penal pentru distrugere. Amănunte, Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

Dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, în dauna patrimoniului cultural național. În data de 03 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmizegetusa Regia. Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei trei bărbați și a stabilit că aceștia (angajați ai unei societăți comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetății (cei trei bărbați au declarat faptul că se aflau în zonă ca și turiști și nu au știut că nu au voie să graveze pietrele respective). În cauză, polițiștii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și a stabilirii prejudiciului”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

  • cover play_arrow

    Sarmizegetusa Regia: Trei cetățeni de origine tadjică s-au ales cu dosar penal pentru distrugere radiocolor

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Dumincă are loc Festivalul Cepei Roșii de Bărăști

 Festivalul cepei roșii de Bărăști va avea loc duminică 3 septembrie,  de la ora 13.00, în curtea Căminului Cultural din satul Sânpetru, comuna Sântămăria Orlea. Evenimentul va cuprinde concursuri de împletit funii de ceapă, de tăiat ceapă și ateliere de făcut figurine din ceapă. Vor mai fi degustări de produse cu ceapă și un târg de produse tradiționale ale producătorilor locali. Evenimentul este organizat de Asociația Femeilor din Sântămăria - Orlea și Primăria comunei […]

todayseptembrie 1, 2023 89 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%