Actualitate

Scandal în Primăria Simeria: din nou scântei între primar și viceprimar

todayiulie 14, 2023 700

Background
share close

Primarul orașului Simeria, Iulius Bedea împarte birourile din instituția pe care o conduce, mutând oameni cheie, în departamente cheie prin alte birouri. Primele „victime”  sunt administratorul public al orașului, Ramona Ardelean și viceprimarul, Pavel Hațegan.

Mai întâi, administratorul public a fost scos din biroul viceprimarului, pe motiv că nu avea ce să caute acolo, având atribuții de serviciu în altă zonă. Este vorba de același administrator public care se judecă în tribunal cu primăria Simeria pentru a reveni la funcția pe care o deține.  Acest drept a fost obținut în urma deciziei Curții de Apel Alba Iulia din data de 12 iulie 2023.

Ora estimata: 09:00
Complet: C1 – Recurs contencios
Tip solutie: Recurs (alte soluţii)
Soluția pe scurt: DEC.: Respinge recursul declarat de reclamanta ARDELEAN RAMONA BIANCA împotriva Încheierii de ședință din data de 19.04.2023, ca nefondat. Admite recursul declarat de reclamanta ARDELEAN RAMONA BIANCA împotriva Încheierii de ședință  din data de 03.05.2023, pe care o casează în parte, în sensul că respinge excepția tardivității, invocată de pârâtă. Admite recursul declarat de reclamanta ARDELEAN RAMONA BIANCA împotriva sentinței nr. 240/CA/2023 pronunțată de Tribunalul Hunedoara – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr. 1102/97/2023, Casează sentinţa atacată şi, rejudecând: Admite cererea formulată de reclamanta ARDELEAN RAMONA BIANCA, în contradictoriu cu U.A.T. SIMERIA prin Primar, ?i în consecință: Dispune suspendarea executării Dispoziției nr. 200/07.03.2023 emise de Primarul orașului Simeria, până la pronunțarea instanței de fond. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei, azi, 12 iulie 2023.
Document: Hotărâre  426/2023  12.07.2023

Ramona Ardelean a revenit de ieri la serviciu și prima sarcină delegată a fost supravegherea unei platforme temporare de deșeuri.

Cealaltă victimă este Pavel Hațegan, viceprimar al orașului Simeria, care a rămas fără birou pentru a putea să-și exercite funcția. Biroul său a fost încuiat, iar cheia a rămas în grija primarului. Lucrurile personale ale lui Pavel Hațegan au fost scoase în prezența poliție, după ce acesta a apelat la n umărul de urgență 112.

Ziua de luni va fi cu surprize, viceprimarul fiind anunțat că va fi mutat într-un alt birou. Întrebat dacă este o răzbunare a edilului, iată ce ne-a mărturisit viceprimarul Pavel Hațegan:

În Primăria Simeria a devenit o obișnuință ca cine se opune deciziilor primarului să fie mutat din birouri, să fie băgat în comisia de disciplină, sau alte presiuni asupra angajaților, în majoritatea cazurilor, primarul neavând dreptate. Acțiunile de azi, se încadrează în tipologia menționată.”

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Caniculă: administrația locală din Orăștie a amenajat puncte de distribuire a apei potabile

Pe fondul codului galben de caniculă, Direcția Publică de Asistență Socială Orăștie a organizat o mai multe puncte de distribuție a apei și un punct acordare a primului ajutor. Acesta din urmă este funcțional în zona Pieței din Micro 2, iar serviciile medicale sunt asigurate de asistentele medicale din cadrul unităților de învățământ din Orăștie. Alte zone unde, cetățenii pot găsi astfel de puncte de distribuție a apei sunt sediul […]

todayiulie 14, 2023 84

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%