Actualitate

”Schi în România”

todayiunie 30, 2022 22

Background
share close
Deblocăm investițiile în dezvoltarea domeniilor schiabile!
↗️Proiectul de lege, al cărui inițiator sunt, prin care sunt deblocate investițiile privind dezvoltarea turismului din cadrul Programului Național ”Schi în România”, a fost adoptat astăzi de Camera Deputaților.
➡️Prin adoptarea acestei inițiative legislative, terenurile pe care se amplasează obiectivele necesare realizării Programului național de dezvoltare a turismului ”Schi în România” sunt exceptate de la compensarea cu terenuri egale ca suprafață și bonitate pentru unitățile administrativ teritoriale și pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitare.
➡️Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care au înțeles importanța acestui proiect care sprijină dezvoltarea de activități turistice care să includă și domenii schiabile.
➡️Programul Național ”Schi în România”, aprobat și reglementat prin Legea 526/ 2003, cuprinde 22 de județe și și-a propus, încă la de la început, susținerea și dezvoltarea durabilă a turismului montan în țara noastră, prin practicarea schiului și a altor sporturi de iarnă, ceea ce constituie plusvaloare reală pentru comunitățile locale pe teritoriul cărora se implementează.
⏺️Modificarea legislativă era absolut necesară, în condițiile în care o serie de unități administrativ- teritoriale angrenate în program au fost puse în situația de a nu putea continua investițiile din cauza imposibilității respectării actualelor prevederi legale privind compensarea suprafețelor de teren care urmează să fie scoase din fondul forestier național.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Grădiniţă din Hunedoara, vandalizată din cauza curcubeului de pe fatada

O grădiniţă din Hunedoara a fost vandalizată, dupa ce a beneficiat de reabilitare cu bani  europeni. In exteriorul cladirii, peretii erau vopsiti  in culorile curcubelului si au fost vandalizati cu semne si texte. Curcubeul de pe pereti a creat  vandalillor  ideea de asemanare cu comunitatea LGBT. Poliţiştii hunedoreni au pornit cercetările în acest caz de distrugere şi încearcă acum să îi identifice pe autori.

todayiunie 30, 2022 58

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%