Actualitate

Schiorii dispăruți de la Voineasa au fost găsiți de Salvamont

todayfebruarie 5, 2023 1111 1

Background
share close

Salvamont Voineasa a trebuit să găsească,  sâmbătă,  doi schiori care au părăsit pârtiile de schi amenajate, pentru a schia off-piste. Pericolul era că, fiind sub atenționare de cod portocaliu de vânt și ninsoare, cei doi schiori puteau rătăci pe munte după venirea serii, în condiții de vreme rea. 

Unul din schiori a relatat: “Eu sunt unul dintre protagonisti . Oamenii ( salvatorii n.r.) s-au comportat execelent de la primul pana la ultimul. Le-am spus la telefon ca imi este foarte foame (eram pe traseu de 5 ore ) ca n-am apucat de dimineata sa mananc , au venit pregatiti cu apa , sandwich-uri , dulciuri. Masina care ne-a preluat avea incalzire in bancheta , la locul de prim ajutor am avut ceai , apa, magneziu , ni s-au oferit haine de schimb , totul a fost la superlativ.
Decizia noastra de a intra in padure a fost iresponsabila , n-am anticipat stratul imens de zapada unde avea pe unele zone 150 cm.
Va multumim inca o data pt ajutorul oferit!”

Salvamont Voineasa a anunțat găsirea schiorilor și coborârea lor din munte, aprox.  3 km, până la o zonă în care se ajunge la șosea.

Sursa: Salvamont

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Accident pe A1, în zona Holdea. Traficul este blocat

DRDP Timișoara informează că la această oră traficul este blocat pe A1. La km 403, după nodul rutier Holdea, sensul Timișoara - Deva, a avut loc o tamponare între un camion și un autoturism. „Benzile 1 și 2 sunt închise. Se circulă dirijat pe banda de urgență până după miezul nopții”, conform informațiilor oferite de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.   Sursă foto: DRPD Timișoara     Cosmina […]

todayfebruarie 3, 2023 212

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%