Actualitate

Școlile din Orăștie ar putea intra în scenariul ROȘU

todayfebruarie 23, 2021 922

Background
share close

Începând de luni, 1 martie 2021, școlile din Orăștie și-ar putea desfășura orele de curs pe scenariul roșu.

Asta înseamnă că elevii și profesorii se vor întoarce la cursurile online.

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În acest caz, şcoala se închide, iar orele se vor face online.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a comunicat marți după amiază ratele de infectare în localitățile din județ. Orăștia înregistrează, raportat la ultimele 14 zile, o incidență a cazurilor de COVID 19 de 3,04/mia de locuitori, ceea ce ar însemna instituirea scenariului roșu.

De regulă, în zilele de joi ale fiecărei săptămâni consiliile de administrație ale școlilor sunt informate oficial de către Inspectoratul Școlar Județean cu privire la modalitatea de funcționare pentru săptămâna următoare. Dacă raportările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara nu se vor schimba până atunci, începutul primăverii va găsi elevii și profesorii orăștieni în fața camerei web, la cursuri ONLINE.

Cu toate acestea copiii de grădiniță și de ciclu primar merg în continuare la școală chiar dacă incidența îmbolnăvirilor cu Covid este de peste 3 la mia de locuitori.

*Sursă foto: CAN Foto Video

Scris de radio color

Rating

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%