Actualitate

Se caută olimpici! Sâmbătă are loc concursul de matematică ”Aurelia Arimescu”

todaymai 9, 2023 95

Background
share close

Centrul Județean de Excelență Hunedoara invită elevii de clasa a IV-a din zona municipiilor Deva, Hunedoara și Orăștie să participe sâmbătă, 13 mai 2023, ora 10, la concursul de matematică ”Aurelia Arimescu”.

Doamna profesor Aurelia Arimescu a fost un nume important al învățământului românesc, cu o activate de mai bine de un sfert de veac, în perioada 1960-1985 ca şi cadru didactic al Colegiului Naţional „Decebal” Deva. Prestigiul profesional a depăşit graniţele judeţului, iar culegerile de probleme care au avut pe copertă numele Aureliei Arimescu au contribuit la formarea numeroaselor generaţii de elevi. În acest context, concursul nostru doreşte să onoreze acest nume important al judeţului şi încearcă să ajungă la același prestigiu.

Concursul se va desfăşura sub forma unei probe scrise de 90 minute, care se va susţine în format fizic în data de 13 mai 2023, după cum urmează:

  • pentru zona DEVA – la Colegiul Național ”Decebal” Deva;
  • pentru zona HUNEDOARA la Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara” Hunedoara;
  • pentru zona ORĂȘTIE la Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” Orăștie.

Elevii care vor concura vor fi înscrişi în concurs de către şcolile de provenienţă, prin completarea unui formular, care se regăsește pe site-ul Centrului Județean de Excelență Hunedoara și trimiterea acestuia pe adresa [email protected] până la data de 10 mai 2023.

În organizarea concursului se vor utiliza metode moderne de peer-learning și mentoring, astfel, activitățiile se vor desfășura în colaborare cu elevii din Consiliul Elevilor al Județului Hunedoara, olimpici ai județului Hunedoara, care vor îndeplini rolurile de asistenți și evaluatori pentru colegii lor mai mici.

Elevii care vor obţine rezultatele cele mai bune se vor putea înscrie în grupele Centrului de Excelenţă al judeţului Hunedoara pentru anul 2023-2024, fără a mai susţine proba de selecţie corespunzătoare.

 

Sursă: Conducerea Centrului Județean de Excelență Hunedoara

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ANAF a amendat firmele din Dragonul Roșu

Antifrauda  a dat amenzi de 1,55 milioane de lei în Dragonul Roșu. Peste 200 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat 203 operatori economici din complexul comercial Dragonul Roșu. Au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1,55 milioane de lei, în principal pentru neevidențierea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate și nerespectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative. Președintele ANAF, Heiuș Lucian, avertizează […]

todaymai 8, 2023 38

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%