Actualitate

Se caută rezerviști voluntari

todayoctombrie 17, 2022 43

Background
share close

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) caută rezerviști voluntari pentru județul Hunedoara, de la ofițeri la soldați, iar campania de recrutare începe în data de 24 octombrie și se încheie 11 noiembrie.

Vorbim despre persoane care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în acest an.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis vineri, au rămas disponibile 417 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în mai multe județe, inclusiv în Hunedoara.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară se desfăşoară în baza prevederilor Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari şi ale Ordinului ministrului Apărării Naţionale în acest sens.

La prezentarea la centrul militar, cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Bărbat arestat preventiv pentru furt calificat

Un bărbat de 45 de ani din Hațeg a fost surprins sâmbătă, în Sântuhalm, de către proprietară, în momentul în care se pregătea să părăsească locul faptei. Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt calificat şi au luat măsura  reținerii, pe o durată de 24 ore a bărbatului. În acest caz magistraţii Judecătoriei Deva au dispus ieri, luarea măsurii arestării […]

todayoctombrie 17, 2022 27

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%