Actualitate

Se caută soluții pentru eliminarea păcurii din sistemul de încălzire

todayoctombrie 24, 2022 11

Background
share close

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, trebuie să prezinte o situație referitoare la demersurile întreprinse instituțional pentru înlocuirea energiei termie pe bază de păcură cu care se încălzesc locuitorii din Brad.

Situația centralizată și planurile de viitor au fost solicitate de premierul Nicolae Ionel Ciucă în cadrul unei videoconferințe cu prefecții

Sunt localităţi precum Vatra Dornei, Brad, dacă nu mă înşel, care au în continuare asigurată termia pe bază de păcură. S-au făcut eforturi să ajungem cu reţeaua de gaze până în proximitatea localităţilor. Din Fondul de modernizare nu se poate face în aşa fel încât şi acolo să renunţe la folosirea păcurei ca element de încălzire? (…) Cred că ar fi important ca domnii prefecţi de la Suceava, Hunedoara şi Mehedinţi să prezinte o situaţie clară legată de demersurile care s-au făcut şi să ne spună care sunt planurile de viitor în acest sens, deoarece, cel puţin din 2021, tot discutăm de aceste situaţii şi ele nu au demarat încă”, a afirmat premierul, citat e Agerpres.

În acest context, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că prin Fondul de modernizare se finanţează reţelele de transport şi distribuţie, iar sumele pot fi suplimentate dacă este necesar.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

La liceul Aurel Vlaicu e multă voie bună

Finalul modului 1 a adus la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu distracție, muzică și socializare. Joi s-a desfășurat Balul boboceilor cu tema “Covorul roșu”. Perechile formate din  prichindeii din clasa a V-a ne-au încântat la probele de logică, dans sau defilare  pe covorul roșu. Organizatoriu din clasa a VIII-a au pregătit multe surprize, premii și diplome. Duminică, sute de elevi au ridicat lampioane în curtea liceului, luminând seara. Radio Color urează […]

todayoctombrie 23, 2022 207 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%