Actualitate

Şefa AJOFM Hunedoara: „La Orăştie nu există problema locurilor de muncă, ci a forţei de muncă”

todayaprilie 14, 2022 1395 1

Background
share close

Bursa Locurilor de Muncă a fost organizată la Orăştie

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara a decis să organizeze un nou bazar” de job-uri, ca urmare a cererii angajatorilor din județ iar de aceasta data oraşul ales pentru desfăşurarea evenimentului a fost Orăştie.

Joi, 14 aprilie 2022, intre orele 10 si 13 la sala Astra din Orăştie, 32 de angajatori si-au expus oferta de muncă în faţa oamenilor prezenţi.

Este primul eveniment de acest gen din acest an, am debutat cu Orăştia pentru că s-a identificat un număr mare de locuri de muncă disponibile. Avem 32 de angajatori care au pus la dispoziţie 361 de locuri de muncă, dintre care 4 pentru studii superioare. a declarat pentru Radio Color, Georgeta Angelica Tomuţa, directorul executiv al AJOFM Hunedoara

Întrebată care crede că este problema la această oră la Orăştie, locurile de muncă, sau forţa de muncă Georgeta Tomuţa,  a răspuns fără echivoc: forţa de muncă! (audio)

Georgeta Tomuţă pentru Radio Color:

  • cover play_arrow

    Şefa AJOFM Hunedoara: „La Orăştie nu există problema locurilor de muncă, ci a forţei de muncă” radio color

Printre participanţi s-au regăsit şi o serie de oficialităţi, printre care şi prefectul judeţului Hunedoara Călin Petru Marian. Acesta a vorbit la Orăştie despre specificul pieţei muncii la nivel local şi la nivel judeţean, dar a atins şi problema unei mari comunităţii din Orăştie, încă neintegrată în câmpul muncii, respectiv comunitatea rromă (audio)

Călin Petru Marian pentru Radio Color:

  • cover play_arrow

    Şefa AJOFM Hunedoara: „La Orăştie nu există problema locurilor de muncă, ci a forţei de muncă” radio color

Fiind vorba de oferta pietei muncii, direct interesată s-a dovedit a fi şi Elena Mestereaga, directorul Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” din localitate, care a luat pulsul întâmplărilor direct de la faţa locului. (audio)

Elena Meştereagă pentru Radio Color:

  • cover play_arrow

    Şefa AJOFM Hunedoara: „La Orăştie nu există problema locurilor de muncă, ci a forţei de muncă” radio color

La eveniment au participat şi elevii din clase terminale de la Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” și de la Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” care au venit să ia contact cu oportunitățile de angajare pentru momentul când vor intra în câmpul muncii.

Rezultatele bursei

La finalul Bursei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara raportează următoarele rezultate:

Au fost contactaţi un număr de 38 angajatori în vederea participării la Bursă şi au participat efectiv un număr de 32 agenţi economici, iar oferta de locuri de muncă a numărat 361 de posturi.

La Bursă au luat parte un număr de 462 hunedoreni, dintre care au fost selectate 168 persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 47 persoane.

Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Hotel CERES din Geoagiu Băi – peste patru decenii de ospitalitate în slujba sănătăţii

În inima stațiunii, între înalții copaci seculari, Hotel Ceres își așteaptă vizitatorii. Gazdele te întâmpină la orice oră la recepția complexului de 3 stele, oferindu-ți posibilitatea de a ocupa unul din cele 252 de locuri de cazare. Odată ajuns în cameră o să găsești un loc primitor, curat și modern, cu un pat comod, televizor, frigider și baie proprie, precum și o vedere de poveste de la balconul camerei, spre pădurile ce se întind pe dealurile […]

todayaprilie 13, 2022 688 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%