Actualitate

Șeful ANAF: „Nu există o gaură de 20 de miliarde în buget”!

todayaprilie 9, 2023 103

Background
share close

 

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a precizat că nu există nicio gaură de 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, acesta fiind construit pe estimările date de Comisia de Prognoză.

„Nu există o gaură de 20 de miliarde în bugetul general consolidat. Bugetul se construiește pe niște estimări, date de Comisia Națională de Prognoză, pe niște creșteri economice care sunt stabilite, un anumit nivel al inflației, care uneori se confirmă, uneori se infirmă”, a spus Heiuș la Digi 24.

Șeful ANAF a subliniat că 20 de miliarde, cât se vrea o ajustare, nu e o sumă care să sperie pe nimeni.
„E o reacție normală și firească să se ajusteze niște cheltuieli. Este un lucru de sănătate, din punctul meu de vedere, pentru economie”, a adăugat el. Declarația vine după ce Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a spus la Digi24 că reducerea cheltuielilor este o măsură cerută de Comisia Europeană pentru îndeplinirea condițiilor din PNRR și că pentru ca ea să fie considerată ca fiind o măsură „cu impact”, este posibil să fie nevoie de „o posibilă ajustare a numărului de funcționari”, notează DIGI 24.

Carmen PREDA

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un italian s-a aruncat în gol de la etajul 7, în Deva

Un italian de 37 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 7 al unui bloc din Deva. Polițiștii au chemați la fața locului pe strada Mihai Viteazu, unde au constatat decesul bărbatului. Din primele cercetări nu există suspiciuni asupra comiterii vreunei infracțiuni.     "La data de 08 aprilie 2023, ora 08:14, Poliția Municipiului Deva, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe […]

todayaprilie 8, 2023 185

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%