Actualitate

Sezonul sărbătorilor de iarnă a început la Balșa

todaynoiembrie 30, 2023 314 2

Background
share close

Joi seara, comuna Balșa s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Luminițele dw Crăciun s-au aprins în centrul comunei la ora 18.00 așa cum a promis primarul Traian Jude.

Nici în acest an, primarul nu se dezminte, cu sprijinul Consiliului Local au organizat festivitatea de aprindere a luminițelor de Crăciun, o tradiție respectată în comuna de la poalele Munților Apuseni.

 

Alături de primarul Traian Jude, au fost prezenți prefectul județului Hunedoara Călin Petru Marian, vicepreședintele Curții de Conturi, Lucian Heiuș, Secretarul General al PNL Hunedoara, Ovidiu Vlad, primarul comunei Beriu, Emil Bîc, primarul comunei Almașu Mare, Aron Zaharie și primarul comunei Ceru Băcăinți, Trif Ioan.

Lucian Heiuș este strâns legat de locul natal și revine la Voia, sat ce aparține comunei Balşa, ori de câte ori are ocazia. Ne-a mărturisit că este strâns legat de această zonă în care revine cu plăcere.

Prefectul Călin Petru Marian este un susținător a tuturor eforturilor care se întreprind la Balșa și revine ca prieten în rândul locuitorilor comunei ori de câte ori are ocazia.

Gazdă, primarul Traian Jude ne-a declarat următoarele:

“Ne-am pregătit la Căminul Cultural din Balșa să primim sărbătorile de Crăciun la final de noiembrie, în zi de mare praznic pentru noi românii. Mă bucur că am avut ocazia să reunesc în această seară aproximativ 400 de locuitori ai comunei sau cu rădăcini la noi. Pentru mine personal, sărbătorile de iarnă sunt cele mai importante, se simte mireasma sărbătorilor, familiile se reunesc, toate sub mesajul Crăciunului că Hristos s-a născut pentru toți.”

8

Festivitatea din seara de Sfântul Andrei a fost precedată de filmarea de către Asociația pentru Promovarea Tradițiilor Timișoara prin intermediul postului național Favorit TV. Filmările vor fi transmise pe data de 18 decembrie 2023, ora 20.00. La filmări au participat călușarii din șase sate, și anume: Balșa, Voia, Bozeș, Mada, Glod și Ceru Băcăinți.

La final, cei prezenți au fost găzduiți în Căminul Cultural la o agapă frățească unde Simi Belea și formația, alături de Gheorghe Hendrea, au întreținut atmosfera.

 

 

 

Cosmina Prața

 

 

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Fares Orăștie companie premiată de Instituția Prefectului

  În zilele premergătoare sărbătoririi Zilei Naționale a României, Prefectul Călin Petru Marian a ales să evidențieze în diferite domenii, reușitele hunedorenilor. În cea de-a treia zi a campaniei Românesc în #Hunedoara, Fares Biovital a primit o diplomă de recunoaștere și apreciere din partea Institutiției Prefectului județului Hunedoara. Tradiția și inovația au construit brandul născut la Orăștie, împreună cucerind încrederea românilor.  „Astăzi, tradiția seculară a folosirii plantelor medicinale este perpetuată […]

todaynoiembrie 28, 2023 82

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%