Actualitate

Siguranța rutieră înseamnă siguranță pentru viață

todayseptembrie 20, 2023 114

Background
share close

Polițiștii hunedoreni desfășoară zilele acestea acțiuni de control mai intense, în trafic, pe principalele artere din județ.  În cadrul campaniei „Ziua fără decedați din accidente de circulație, polițiștii acționează cu precădere pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și combaterea nerespectării regulilor de circulație de către pietoni.

Video: Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara

 

În perioada 16 – 22  septembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Prin activitățile derulate, polițiștii hunedoreni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:

Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!
– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!
– Nu conduceți sub influența alcoolului
sau a drogurilor!
– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Actorii Teatrului de Artă din Deva joacă azi la Orăștie

În această seară începând cu ora 18:00, orăștienii sunt invitați la teatru. Sala Astra din municipiul Orăștie găzduiește un spectacol susținut de actorii Teatrului de Artă din Deva. Aniversarea o adaptare după Cehov este piesa care va aduce în fața publicului pe actrița Roxana Olșanski și regizorul Eugen Pădurean, partenerul de scenă din această seară. Proiectul este unul care se desfășoară în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Orăștie și […]

todayseptembrie 19, 2023 57

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%