Actualitate

Singidava Fashion Days- primul festival al modei la Cugir cu invitați din țară și străinătate

todaynoiembrie 12, 2022 148 1

Background
share close

Două zile va fi sărbătoarea modei la Cugir, Singidava Fashion Days este un eveniment la prima ediție și promite să întindă o mână de ajutor în folosul celuilalt. Astăzi și mâine, la Casa Cugireană din localitate se reunesc creatori de modă din țară și străinatate, pentru a-și da mâna prin creație în sprijinul copiilor din orașul de la poalele Drăganei.

Două zile, 12 si 13 noiembrie, într-un maraton al modei cu o paletă ce împletește noul și vechiul, modernul și tradiția, vor putea fi văzute creațiile a 15 creatori naționali și internaționali, printre aceștia numărându-se tineri care sunt la inceput de drum, dar și creatori care de-a lungul timpului au confirmat prin creativitate și perseverență, că sunt pe drumul cel bun. La Cugir și-au dat întâlnire designeri din diferite localități ale României, din Italia, dar și din Emiratele Arabe Unite.

Organizatorii acestei ediții sunt  Asociația „Ține de tine”, Asociația „Pro Europa – R.G. Chardronet” , Primăria Orașului Cugir, Composesoratul Orășenesc Cugir, Miss Univers România, Carmina Cotfas, Creatoarea de modă Straiu`, Ioana Sămărghițan. Aceștia și-au propus ca prin biletele vândute online și în diferite locații din oraș , dar și prin expoziția cu vânzare a creațiilor să adune bani suficienți pentru a acorda burse pentru 100 de copii cu o situație precară și rezultate bune la învățătură.

Mereu atentă la latura social-culturală a orașului Cugir, Rodica Florea, dascăl cu o viață dedicată universului copiilor, a fost încă de la început sufletul mișcării lucrurilor pentru realizarea acestui festival internațional al modei. Cu o energie debordantă și contagioasă, urmărește milimetric pașii tuturor celor implicați în proiect. Ea a înțeles de la început importanța implicării voluntar în viața cotidiană a comunității din care faci parte. Acest proiect de suflet al Rodicăi Florea îmbină moda-creația și a trăi pentru celălalt, pentru cel care are nevoie de sprijin în creșterea și educația lui.

Ioana Sămărghițan, creatoare de modă -STRAIU`

Ioana Sămărghițan, creatoare de modă cu origini în Cugir și stabilită în Italia, a căutat în colecția „Ardealul” pe care o va prezenta, să cuprindă originile sale românești într-o călătorie de la Sibiu până în ținutul Momârlanilor. Ne-a mărturisit într-un scurt interviu, că una din creațiile sale cuprinde „jirul”,  un model de cusătură cu un simbol reprezentativ pentru Cugir.  Ca organizatoare a lansat invitația de a fi părtași la a face bine prin intermediul artei și culturii.

Ca un detaliu al programului de sâmbătă seara, este de menționat prezența într-un recital a cunoscutei cântărețe, Ileana Șipoteanu, ce va încânta publicul reunit la Casa Cugireană.

Duminică, cei care doresc pot achiziționa produse din colecțiile care se vor afla în expoziție.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

La Ilia, o pisică salvată de pompieri, după ce a căzut într-o fântână

O baie rece în noiembrie e ultimul lucru la care ar visa o pisică. Tigrișor însă, neastâmpărat din fire, nu a luat în calcul pericolul de a se plimba pe marginea fântânii din ogradă. O mișcare greșită l-a făcut să cadă în puțul adânc de 3 metri, de unde, cu ultimele puteri a început să miaune disperat până când stăpânii l-au auzit. Pentru că singuri nu aveau cum să-l salveze, […]

todaynoiembrie 12, 2022 60

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%