Actualitate

Situaţie inedită la Beriu, impozitul nu a mai crescut de peste 14 ani

todayfebruarie 3, 2022 848

Background
share close

Primăria se bazează pe investitori privaţi

Administraţia comunei Beriu nu a mai mărit impozitul din anul 2008. Contribuabilii plătesc aceleaşi taxe şi impozite de peste 14 ani, plusul care a fost adăugat provenind doar din indexarea cu indicele de inflaţie prevăzut de altfel în codul fiscal.

Emil Bîc, edilul comunei, spune că a evitat majorarea taxelor din dorinţa de a nu pune povară pe umerii locuitorilor. Strategia Primăriei Beriu de a nu majora taxele se bazează pe menţinerea investitorilor avuţi, pe  atragerea altora noi şi pe obţinerea fondurilor europene şi guvernamentale.

Primarul de la Beriu a spus în cadrul emisiunii „Cafeaua de la ora 11” că  la sfârşit de 2021 a rămas cu bani în cont şi momentan se descurcă cu banii avuţi,  preferând să aducă investitori în zonă care să creeze locuri de muncă, decât să majoreze nejustificat taxele. Mai jos, declaraţia integrală pe acest subiect.

Să măreşti impozitele e simplu…

„Sunt primar din 2008 şi nu am mărit impozitele niciodată, doar cu rata inflaţiei. Eu am mers  pe ideea şi aceea a fost unanimă cu consilile locale cu care am lucrat din 2008 de când sunt primar, să nu punem povară pe spatele oamenilor. De aceea suntem la primărie, suntem plătiţi să obţinem finanţări pentru proiecte din fonduri europene şi guvernamentale. Primăria Beriu, am spus-o de fiecare dată, nu este o primărie săracă. Noi avem firme în comună care produc, care virează la stat impozit pe venit, TVA. Noi primim sume defalcate din impozitul pe venit şi TVA destul de mari şi nu cred că mai este nevoie să mai punem o povară pe spatele oamenilor pentru că şi aşa preţurile cresc. Beriul a fost şi o zonă cooperativizată fiind şi multe persoane care beneficiază de acea pensie de la colectiv care este foarte mică şi pentru asta nu le-am mărit taxele decât cu rata inflaţiei. Deocamdată ne descurcăm cu banii pe care îi avem. Atâta vreme cât nu rămânen cu datorii, şi la sfârşitul anului am rămas cu ceva sume în cont, nu avem nicio justificare. Să măreşti impozite e simplu, dar gândirea mea de fiecare dată a fost să ajut investitorii să poată să vină pe raza comunei, să poată să ofere nişte locuri de muncă locuitorilor. Investitorii aduc la rândul lor bani la buget. Anul trecut a fost un an bun din punct de vedere al investitorilor de pe raza comunei.” a declarat Emil Bîc, primarul comunei Beriu, la Radio Color.

  • cover play_arrow

    Situaţie inedită la Beriu, impozitul nu a mai crescut de peste 14 ani radio color

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Câte persoane s-au vaccinat anul trecut la centrul din Orăştie

Peste 300.000 de doze de vaccin administrate în judeţ În  decembrie 2020 judeţul Hunedoara a fost printre primele din ţară unde  a fost demarată campania de vaccinare impotriva Covid 19. La un an de la debutul acesteia reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au anunţat că au fost administrate peste 300.000 de doze de vaccin anti-Covid-19,  la peste 150.000 de persoane. Hunedoara, record după record la vaccinare Hunedoara a fost […]

todayianuarie 7, 2022 566 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%