Actualitate

Splendoare în iarbă la Sarmizegetusa Regia

todaymartie 4, 2021 563 5

Background
share close

Ghioceii de pe urmele dacilor

Din pământul călcat de tălpile dacilor acum 2000 de ani, au răsărit astăzi ghiocei. Turiştii care au vizitat situl arheologic Sarmizegetusa Regia în aceste zile s-au putut bucura de un spectacol al naturii, de început de primăvară. Sute de ghiocei şi-au făcut loc, înflorind chiar în sanctuarele sacre ale dacilor.

Program de vizitare prelungit

Începutul primăverii a adus pentru situl de la Sarmizegetusa Regia şi un program de vizitare prelungit.

Turiştii care vor să intre în capitala regatului dac o pot face în fiecare zi, între orele 09:00 și 18:00, ultima intrare în sit facându-se cu jumătate de oră înaintea închiderii. Programul rămâne valabil până în 30 aprilie, iar de la 1 mai programul se va prelungi până la ora 20:00.

Tarife de vizitare

Tariful pentru vizitarea monumentului istoric este de 5 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari, iar un adult va trebui să plătească 15 lei la intrarea în sit. În acest preţ este inclusă şi vizitarea Expoziției „Inima Aurului Dacic” din cadrul Muzeului de la Valea Albă, situat mai jos cu 4 km. de cetatea dacică.

Acolo sunt expuse replici după faimoasele brățări dacice, kosoni, matrița din bronz, lâna de aur, artefacte dacice, toate aranjate într-un decor reconstituit. Pe pereţi se găsesc panouri informative cu fotografii, editate bilingv, in limbile română şi engleză.

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Peste 650 de orăştieni au beneficiat de pachete cu ajutoare alimentare

Ajutoare prin Guvernul României de la Uniunea Europeană Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, a început distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor cu ajutoare alimentare. În județul Hunedoara, 14.238 locuitori din beneficiază de acest ajutor. La Orăştie alimentele s-au distribuit La Orăştie pachetele cu alimente au fost deja distribuite, iar conform directorului Direcţiei Publice de Asistenţă Socială Orăştie, ec. Mihaela Oltean, în municipiul nostru […]

todaymartie 2, 2021 538 2 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%