Actualitate

Sprijin pentru fermierii hunedoreni

todayoctombrie 30, 2022 37

Background
share close

Fermierii și producătorii locali sunt sprijiniți pentru înființarea sau dezvoltarea afacerilor din acest domeniu.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, le-a transmis acestora că îi sprijină în totalitate astfel încât să acceseze fonduri în vederea finanțării proiectelor de dezvoltare a afacerilor.

În procesul de dezvoltare economică și socială a județului Hunedoara un rol important îl are agricultura, iar fermierii și producătorii locali sunt sprijiniți prin finanțarea de către guvern a investițiilor pentru înființarea sau dezvoltarea afacerilor din acest domeniu. Eu mă voi implica în continuare și în această componentă a economiei județului Hunedoara” – a declarat prefectul Călin Petru Marian, la Petrila, în cadrul întâlnirii dintre fermierii și producătorii agricoli din Valea Jiului cu reprezentanți ai Agenției Naționale a Zonelor Montane.

Discuțiile care au avut loc la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” din Petrila, la care a participat și primarul localității, Vasile Jurca, au avut drept scop informarea potențialilor beneficiari ai măsurilor de sprijin financiar despre fondurile puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin finanțarea proiectelor de către Agenția Națională a Zonei Montane.

Programul guvernamental de investiții în agricultură prevede un sprijin financiar important pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui, pentru centre de colectare a fructelor de pădure și a plantelor medicinale, dar și pentru înființarea stânelor montane, în valoare totală de peste 221 milioane lei, la nivelul întregii țări, doar pentru zonele montane.

Județul Hunedoara este singurul din țară în care toate localitățile sunt cuprinse în zone montane, astfel că o mare parte din aceste sume pot fi folosite pentru proiectele fermierilor și producătorilor locali hunedoreni.

O astfel de întâlnire cu fermierii și producătorii locali a avut loc și joi, 27 octombrie, la Deva, iar următoarele se vor desfășura în comunele Beriu și Peștișu Mic, luni, 31 octombrie 2022.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Căsuțele cu cărți din Geoagiu Băi apar pe harta mondială a cititului

Acum 2 luni, în Geoagiu Băi, la inițiativa consilierului local PNL Ovidiu Vlad, au fost puse cărți  la dispoziția turiștilor și a locuitorilor care vizitau stațiunea. De astăzi, căsuțele cu cărți apar și pe harta mondială a cititului. Inițiatorul proiectului, Ovidiu Vlad a declarat pentru Radio Color: “📚Proiectul nostru de suflet a devenit realitate! ✅ Am reușit să punem căsuțele cu cărți din Geoagiu Băi pe harta mondială a lumii […]

todayoctombrie 30, 2022 167

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%