Actualitate

Stare tehnică a construcțiilor hidrotehnice din județul Hunedoara pe masa ședinței de azi, la Prefectură

todayoctombrie 10, 2023 22

Background
share close

Astăzi, la sediul Prefecturii, Călin Petru Marian  s-a întâlnit cu specialiștii Administrației Naționale Apele Române și ai Administrațiilor Bazinale de Apă Mureș, Jiu și Crișuri. În această perioadă se efectuează verificarea stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice din județul Hunedoara, cu rol de apărare împotriva inundațiilor. La întâlnire au participat și cei doi subprefecți, Lorincz Szell și Constantin Fulga.

În Bazinul Hidrografic Jiu aferent județului Hunedoara au fost verificate lucrările de apărare de pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni echipa tehnică să continue verificările la lucrările din zonele Hațeg – Deva – Brad.

 

Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara: „În primul rând, mulțumesc directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara, Aurica Lasconi și specialiștilor de la Apele Române pentru intervențiile prompte și eficiente din timpul recentelor inundații. Alături de voi, am fost pe teren și am coordonat chiar la fața locului intervențiile pe care le-ați desfășurat împreună cu ISU Hunedoara. Și nu a fost tocmai ușor, fiind vorba despre fenomene de amploare, complexe. Dăm totul pentru cetățeni, pentru siguranța lor și pentru a proteja casele, gospodăriile și animalele pe care le au, însă, din nefericire, există situații de urgență neprevăzute. Aceste întâlniri au devenit deja un obicei și mă bucur să văd că există un plan concret de dezvoltare și obiective de investiții care să fie promovate în vederea reducerii riscului la inundații în județul nostru”.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Social

Șapte persoane intoxicate cu gaz, aseară la Deva

Șapte persoane au fost aseară transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Deva din cauza unei intoxicații cu gaz. Intervenția a fost realizată cu ajutorul pompierilor deveni si 2 echipe ai Serviciului de Ambulanță Județean. Pompierii Detașamentului Deva au intervenit, în jurul orei 23.00, la o casă de locuit din municipiul Deva unde, în urma unui apel la 112, a fost anunțat că 7 persoane, doi adulți și cinci copii, […]

todayoctombrie 10, 2023 84

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%