Actualitate

Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă din Geoagiu trece în administrarea Liceului Tehnologic ”Alexandru Borza” din Geoagiu

todayfebruarie 28, 2023 82

Background
share close

Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă din Geoagiu trece în administrarea Liceului Tehnologic ”Alexandru Borza” din Geoagiu. Acest lucru este posibil după ce inițiativa legislativă susținută de către deputatul PNL, Vetuța Stănescu a fost votată astăzi în plenul Camerei Deputaților.

Prin această inițiativă legislativă este evitată distrugerea definitivă a patrimoniului și este facilitată dezvoltarea activității științifice și de cercetare de la SCPP Geoagiu.

Pentru realizarea acestui demers Deputatul Vetuța a declarat că se impunea „modificarea Legii nr.45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe lonescu Şiseşti şi a sistemului de cercetare – dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare, pentru a se evita distrugerea definitivă a patrimoniului.

Terenul care face obiectul acestui proiect legislativ este absolut indispensabil activității de cercetare – dezvoltare – inovare și multiplicării materialului biologic și, din păcate, la această oră S.C.P.P. Geoagiu nu mai are capacitate de finanţare, deținând doar o suprafaţă de teren de 6,48 ha curţi și construcţii.

Trecerea acestui obiectiv de cercetare în administrarea Liceului Tehnologic „ Alexandru Borza” din Geoagiu înseamnă posibilitatea de salvare a activității științifice și de cercetare de la SCPP Geoagiu.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Nicolae Ciucă : „Guvernul susţine investiţiile necesare industriei de apărare”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare şi aeronautică. Cu această ocazie a fost analizată situaţia companiilor româneşti de stat ce aparțin industriei de apărare. Într-un comunicat, premierul României subliniază că "Industria de apărare şi cea aeronautică trebuie susţinute prin investiţii, tehnologii noi şi specialişti motivaţi, care să asigure continuarea tradiţiei noastre, dar să ofere şi perspective de performanţă şi competitivitate […]

todayfebruarie 28, 2023 10

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%