Actualitate

Strategia Guvernului de incluziune a cetățenilor români care aparțin minorității rome 2020-2027 din nou pe masa Prefecturii

todayiulie 6, 2023 27

Background
share close
Strategia Guvernului de incluziune a cetățenilor români care aparțin minorității rome 2020-2027 din nou pe masa Prefecturii. Incluziunea tuturor este unul din obiectivele instituției conduse de Călin Petru Marian. Prefectul județului Hunedoara a prezidat azi, o reuniune a cărei temă a fost exact strategia guvernamentală ce cuprinde minoritatea romă.
La întâlnirea de azi au mai participat cei doi subprefecți ai județului Hunedoara, Lorincz Szell și Gheroghe Bogdan Urdea, inspectorul de specialitate din cadrul Biroului Județean pentru Romi, Irina Magdalena Pungă și mai mulți reprezentanți ai comunității rome din județul Hunedoara.
Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara a declarat:
Sunt câteva direcții generale pe care trebuie să le urmărim și să le promovăm: îmbunătățirea condițiilor de locuire și a infrastructurii în comunitățile vulnerabile cu romi, asigurarea accesului cetățenilor români de etnie romă la educație inclusivă de calitate, impulsionarea gradului de ocupare a romilor în concordanță cu cerințele pieței, astfel încât să se evite segmentarea competențelor și a oportunităților și să se permită evoluția profesională a acestora. Sunt comunități de etnici romi din județul Hunedoara care au înregistrat bune progrese în implementarea acestor obiective strategice, dar sunt și comunități care nu au implementat foarte multe proiecte în ultimul an. Trebuie să ne pornim motoarele și să ne dăm interesul pentru ca minoritatea etnicilor romi să trăiască în normalitate. Fac așadar un apel atât către liderii comunității rome, cât și către liderii din unitățile administrative-teritoriale din județul Hunedoara, pentru a se apleca asupra nevoilor și pentru a-i sprijini. Cu toții ne dorim ca semenii noștri să trăiască decent, ne dorim ca cei mici și viitoarele generații să meargă la școală și să își câștige existența prin muncă.
Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Directorul General al UMO, Ovidiu Vlad prezent la conferința româno-coreeană de la București

Uzina Mecanică Orăștie, reprezentată  de Directorul General, Ovidiu Vlad ia parte, astăzi, la reuniunea de prezentare a celor mai grei jucători din industria de apărare din Coreea de Sud care au venit la București . Azi se desfășoară „Conferința privind cooperarea în industria de apărare Republica Coreea - România 2023”, unde coreenii își prezintă cele mai performante sisteme de armament pe care le produc. Conferința vine la numai câteva luni […]

todayiulie 6, 2023 70 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%