Actualitate

Tăieri ilegale. Aurul verde face cu ochiul şi firmelor din Orăştie

todayoctombrie 23, 2021 889

Background
share close

Controale la firmele din Orăştie şi Orăştioara de Sus

S-a discutat intens în ultimii ani pe tema tăierilor ilegale, un fenomen în continuă dezvoltare care produce daune inestimabile pentru mediul înconjurător. Şi la Orăştie există firme care nu fac excepţie şi pun drujbele la treabă mai mult decât este cazul.

Spun asta poliţiştii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, care alături de reprezentanţii Gărzii Forestiere Timisoara au efectuat controale la firmele de profil din Orăştie şi Orăştioara de Sus. Aceştia au verificat modul de punere în valoare, exploatare, transport, depozitare și comercializare a materialului lemnos.

Poienile Beriului, Barajul si Valea Căltăbăului. Foto: Călin Jorza

Tăieri ilegale, pe contracte legale

Trei firme din Orăştie au fost depistate cu nereguli la modul de exploatare a materialului lemnos. Pe o practică deja brevetată acestea aveau contractate spre exploatare partizi de masă lemnoasă pe picior, legal constituite, însă în teren se pare că tăiau mai mult. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.000 de lei.

Controalele au avut loc în perioada 19  – 20 octombrie 2021.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni de control, miercuri, 20 octombrie 2021, a fost identificat în trafic un angajat al unui operator economic ce conducea o autoutilitară pe DJ 705A, pe raza localității Orăștioara de Sus, care  transporta cherestea de rășinoase, fără documente de proveniență legală.

Firma la care era angajat şoferul a fost amendată cu  2.000 de lei,  iar cheresteaua a fost confiscată.

Munţii Orăştiei. Foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Virusul nu alege. Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a murit.

Doliu în Biserica Ortodoxă Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a murit infectat cu COVID-19. El se afla internat la Terapie Intensivă în Spitalul Județean Hunedoara din Deva. Medicii au făcut în permanență eforturi pentru salvarea acestuia, însă plămâni au fost afectaţi în proporţie de 85%. Ultimele informații indicau un posibil transfer al acestuia cu un elicopter la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la […]

todayoctombrie 21, 2021 989 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%