Actualitate

Tâlhar la drumul mare prins după ce a jefuit un bătrân , de suma de 7000 de lei

todaynoiembrie 22, 2022 10

Background
share close

Ieri, 21 noiembrie,  după mai multe verificări în localități din județele Arad și Caraș-Severin, a fost identificat tânărul care a tâlhărit un  simerian de 61 de ani, la începutul lunii noiembrie. Pe data de 9 noiembrie, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată de către victimă, un bărbat de 61 de ani, din Simeria, cu privire la faptul că a fost tâlhărit de conducătorul unui autoturism care l-a transportat din judeţul Caraș-Severin, până în zona gării din Simeria, unde l-a deposedat, prin violenţă, de aproximativ 7.000 de lei .

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu ne-a declarat că  „În cauză, poliţiştii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în urma activităților investigative desfășurate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara, au reuşit identificarea unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Caraș-Severin, bănuit de comiterea faptei reclamate.”

Ieri, în urma materialului probatoriu administrat în cauză, a fost luată, faţă de tânărul bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, măsura reținerii, pentru 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva şi urmează să fie prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor preventive legale.

Cu această ocazie, Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, într-un comunicat, reamintește câteva măsuri pentru a evita tâlhăriile, și anume:

  • Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate (majoritatea infracţiunilor de tâlhărie fiind comise pe domeniu public).
  • Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă.
  • Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia.
  • Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Învățământul profesional o necesitate imperativă a mediului de afaceri

Sub tema „Învățământul profesional și dual între certitudini și aspirații” s-a desfășurat azi, începând cu ora 11:00, la sediul Primăriei Municipiului Orăștie, un eveniment care a reunit reprezentanții a diferite instituții pentru a dezbate importanța învățământului profesional și dual. Acest eveniment a reunit sub egida Ministerului Educației – Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, Universitatea din […]

todaynoiembrie 22, 2022 33

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%