Actualitate

Târgul de Mărţişor, în centrul Orăştiei

todayfebruarie 27, 2021 942 4 5

Background
share close

Chiar dacă nu este recunoscut în mod oficial, a devenit deja o tradiţie ca înainte de venirea primăverii în centrul Orăştiei să se desfăşoare un adevărat Târg al Mărţişorului.

Anul acesta amplasarea tarabelor în centru a stat sub semnul întrebării, având în vedere situaţia pandemiei şi numărul crescut de cazuri COVID la Orăştie, însă în cele din urmă comercianţilor li s-a permis accesul.

Un spectacol de culori, cu mii de mărţişoare, de toate formele şi dimensiunile, aşteaptă să fie luate acasă de cumpărători pentru a fi dăruite doamnelor şi domnişoarelor. Broşe tematice, eroi din benzi desenate, tradiţionalul coşar, potcoava, trifoiul cu patru foi, ghiocelul şi multe alte obiecte, toate au şnurul împletit în alb şi roşu.

Mărţişoare începând de la 1 leu

Preţul mărţişoarelor oscilează, începând de la 1 leu, putând depăşi chiar 100 lei, pentru cei mai excentrici cumpărători.

Ghioceii, nelipsiţii vestitori ai primăverii

Nu puteau lipsi ghioceii din peisaj. Aceştia pot fi cumpăraţi cu un preţ de 2 lei/buchet.

„Hand made cu dragoste”

În centrul Orăştiei poate fi găsit şi standul celor de la Asociaţia Umanitară Renaitre, care propune cumpărătorilor ceva original. Sub sloganul „Hand made cu dragoste”, aceştia oferă spre vânzare creaţii absolut impresionante, respectiv aranjamente din flori de săpun, dar şi tradiţionalele mărţişoare.

Târgul continuă până în 8 martie

Comercianţii spun că vor fi prezenţi în centrul oraşului până în 8 martie, iar până atunci aşteaptă orăştienii să păstreze tradiţia mărţiţorului.

Mărţişorul, care este oferit persoanelor dragi, pe 1 martie, ca vestitor al primăverii, a primit de-a lungul timpului semnificaţii diverse, de la dar aducător de noroc la simbol al renaşterii naturii.

În general, femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Răspunsul poliţiei referitor la „atacul mafiei lemnului la Orăştie”

Orăştia în atenţia activiştilor de mediu Diaspora Europeană, o platformă civică ce militează, printre altele, impotriva defrişărilor ilegale,  a semnalat printr-o postare pe pagina de Facebook un posibil "atac al mafiei lemnului la Orăştie". Postarea a fost distribuită de peste 1000 de pesoane şi a stârnit reacţii din partea societăţii civile. Redăm integral textul postării: "Oameni civici atacați de #mafia_lemnului la #Orăștie Înainte de Petrom-ul din Orăștie este o parcare […]

todayfebruarie 24, 2021 2749 4 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%