Chiar dacă nu este recunoscut în mod oficial, a devenit deja o tradiţie ca înainte de venirea primăverii în centrul Orăştiei să se desfăşoare un adevărat Târg al Mărţişorului.
Anul acesta amplasarea tarabelor în centru a stat sub semnul întrebării, având în vedere situaţia pandemiei şi numărul crescut de cazuri COVID la Orăştie, însă în cele din urmă comercianţilor li s-a permis accesul.
Un spectacol de culori, cu mii de mărţişoare, de toate formele şi dimensiunile, aşteaptă să fie luate acasă de cumpărători pentru a fi dăruite doamnelor şi domnişoarelor. Broşe tematice, eroi din benzi desenate, tradiţionalul coşar, potcoava, trifoiul cu patru foi, ghiocelul şi multe alte obiecte, toate au şnurul împletit în alb şi roşu.
Mărţişoare începând de la 1 leu
Preţul mărţişoarelor oscilează, începând de la 1 leu, putând depăşi chiar 100 lei, pentru cei mai excentrici cumpărători.
Ghioceii, nelipsiţii vestitori ai primăverii
Nu puteau lipsi ghioceii din peisaj. Aceştia pot fi cumpăraţi cu un preţ de 2 lei/buchet.
„Hand made cu dragoste”
În centrul Orăştiei poate fi găsit şi standul celor de la Asociaţia Umanitară Renaitre, care propune cumpărătorilor ceva original. Sub sloganul „Hand made cu dragoste”, aceştia oferă spre vânzare creaţii absolut impresionante, respectiv aranjamente din flori de săpun, dar şi tradiţionalele mărţişoare.
Târgul continuă până în 8 martie
Comercianţii spun că vor fi prezenţi în centrul oraşului până în 8 martie, iar până atunci aşteaptă orăştienii să păstreze tradiţia mărţiţorului.
Mărţişorul, care este oferit persoanelor dragi, pe 1 martie, ca vestitor al primăverii, a primit de-a lungul timpului semnificaţii diverse, de la dar aducător de noroc la simbol al renaşterii naturii.
În general, femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.
Comentarii (0)