Actualitate

Târgul de Meșteșuguri de la Costești ediția a II-a

todayoctombrie 8, 2023 139

Background
share close

Azi este a doua zi a Târgului de Meșteșuguri de Costești. În cadrul proiectului RO-Cultura, se desfășoară la această oră cea de a doua ediție a târgului care își propune aducerea în prim plan a tradițiilor păstrate în zonă. Ateliere pentru copii, atelier de fierărie, meșteșugari care aduc lucrul de mână bine făcut și un spectacol de muzică populară. Pe urmele tradițiilor pot porni cei care aleg să vină, azi, la Costești.

Târgul de meșteșuguri de la Costești- Capitala Daciei- Muzeu viu al Patrimoniului Cultural European, s-a organizat în acest sfârșit de săptămână, pe 7 și 8 octombrie 2023.

Organizatorii au invitat astfel să redescoperim frumusețea tradițiilor și a meșteșugurilor care sunt recunoscute ca valori ale patrimoniului cultural.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui proiect finanțat din Programul RO-CULTURA al Ministerului Culturii, proiect implementat de catre Consiliul Județean Hunedoara in parteneriat cu Fundatia Mihai Eminescu TRUST.

Evenimentul este organizat anual, de către Asociația Microregiunea Țara Hațegului Ținutul Pădurenilor GAL cu sprijinul Primariei Comunei Orăștioara de Sus.

 

Galerie foto: Radio Color

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Liceul Tehnologic Agricol din Geoagiu are elev premiat la Gala Excelenței „Iancu de Hunedoara”

Timid, dar constant, pentru al doilea an consecutiv, numele Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu este pronunțat în Gala Excelenței. Anul acesta, elevul Roberto Rauca alături de directorul instituției, Octav Cismașiu au urcat pe scena Teatrului de Artă pentru a primi diploma. Elevul singurului liceu agricol din județul Hunedoara a primit bursă de merit pentru participarea sa la olimpiada națională de tehnologii. Despre acesta, Octav Cismașiu spunea în alocuțiunea […]

todayoctombrie 6, 2023 446 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%