Actualitate

Telecabina Cetății Deva va fi operațională la finele lui septembrie 2023

todayaugust 31, 2023 1876 2

Background
share close

Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva va fi din nou funcțională, începând din această toamnă. Lucrările sunt aproape de final, iar primarul municipiului Deva, Florin Oancea susține că se va face recepția acestora la sfârșitul lunii septembrie.

Noul ascensor are o capacitate aproape dublă față de cel vechi, iar paralel cu banda de rulare a fost montată și o scară de urgență. Zona pietonală de la poalele cetății îi va aștepta pe turiști cu o nouă înfățișare.

Reabilitarea telecabinei s-a făcut prin intermediul unui proiect al primăriei din Deva și au demarat în cursul anului 2021. A fost o reabilitare profundă și necesară, Cetatea Deva fiind un punct turistic de interes al municipiului, dar și al județului Hunedoara.  A fost modernizată instalația de transport înclinat, sistemele de comandă și siguranța funcțională a acestora, precum și cele două stații între care circulă telecabina. Și zona pietonală de la poalele cetății va avea o nouă înfățișare. De asemenea, camerele tehnice dintre cele două stații au fost redimensionate, pentru noile fluxuri de turiști. Totodată, grupurile sanitare au fost modernizate, iar rampele pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii adaptate la standardele și normativele în vigoare.

„Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 90 la sută. În următoarele două săptămâni va fi montat pavimentul în piațetă și granitul pe scările din fața stației de urcare. Totodată, am dat drumul documentelor pentru obținerea autorizatiei ISCIR. Spre finalul lunii septembrie, vom face recepția finală a lucrărilor și telegondola va fi redată circuitului turistic. Investiția este de peste 18 milioane de lei, bani ce provin din bugetul local”, a declarat, pentru GO Hunedoara, primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

 

În ce privește prețul biletelor, acestea vor rămâne neschimbate. Adulții vor plăti 20 de lei, pentru o plimbare cu telegondola, în timp ce copiii, 10 lei, a mai menționat primarul municipiului Deva.

Vechea telecabină a fost oprită în 22 noiembrie 2021, după ce a funcționat vreme de 15 ani, din anul 2005 şi avea o capacitate de 16 locuri.  Până la finalizarea lucrărilor, însă, accesul în Cetatea Deva se poate face, „la pas”, pe la Poarta 1.

 

Galerie foto:

Sursă: GO Hunedoara

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Polițiștii rutieri – implicați în activități preventive în trafic, în vederea reducerii riscului producerii unor accidente rutiere grave

17 persoane au murit și alte 32  au fost grav rănite în 47 de accidente produse în județ în 2023. Datele au fost centralizate de către Serviciul Rutier Hunedoara.   Pentru reducerea gradului de victimizare a populației prin accidente rutiere și pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile deschise circulației publice din județul Hunedoara în perioada 21-27 august 2023, polițiști Serviciului Rutier au intensificat  activitățile de control, pe […]

todayaugust 31, 2023 108

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%