Actualitate

Theodor Grumeza și Răzvan Iovescu – doi orăștieni în echipa ce a realizat un proiect care să faciliteze comunicarea pentru persoanele cu deficiențe de auz și limbaj

todaynoiembrie 29, 2022 298

Background
share close

În perioada 24-27 noiembrie, doi orăștieni, Theodor Grumeza și Răzvan Iovescu au participat la un concurs internațional Unihack, organizat în Timișoara de Liga AC. Evenimentul a pus un accent deosebit pe rezolvarea problemelor civice. Peste două sute de participanți au luat parte la competiție, echipa Universității de Vest clasându-se în primele cinci echipe care au intrat în runda finală, pentru câștigarea marelui premiu în valoare de 2000 de euro.

Echipa UVT.SmartBits a reușit să capteze atenția publicului și a juraților, câștigând în final premiul cel mare. Echipa este formată din patru studenți ai Facultății de Matematică și Informatică a UVT printre care se numără și cei doi orăștieni, Theodor Radu Grumeza, și Răzvan Iovescu.

Proiectul câștigător dezvoltat de echipa UVT.SmartBits, reprezintă o mănușă de tip exoschelet, conectată la un smartphone, cu ajutorul căreia persoanele cu deficiențe de auz și vorbire se pot integra mai ușor în societate, facilitând interacțiunea umană prin intermediul unei interfețe comune. Practic, persoanele cu deficiențe de auz și vorbire vor putea comunica mai ușor cu cei care nu cunosc limbajul semnelor.

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Victimele Accidentului de muncă de la Livezeni comemorate după 42 de ani de la tragedie

Astăzi, au fost comemorați  cele 53 de victime ale minei Livezeni din Petroșani. În urmă cu 42 de ani, la 29 noiembrie 1980, a avut loc un accident de muncă ce a dus la decesul a 53 de mineri, salvatori mineri și militari în termen. Momentul a reunit oficialități locale și județene, printre acestea numărându-se Deputatul Partidului Național Liberal, Vetuța Stănescu și Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian care au […]

todaynoiembrie 29, 2022 22

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%