Actualitate

Tichetele de masă- negocieri pentru creșterea valorii lor

todayaprilie 29, 2023 117

Background
share close

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește, din iulie, potrivit unei propuneri prezentate la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, a anunțat Guvernul. De la 30 de lei cât este în prezent, valoarea tichetelor ar putea ajunge la 35 de lei sau chiar 40 de lei.

Pentru a afla poziția Partidului Social Democrat în legătură cu aceasta, am solicitat câteva lămuriri deputatului PSD Viorel Salan.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, în cadrul întrevederii fiind discutată propunerea de creştere a valorii tichetelor de masă la 35 de lei sau chiar la 40 de lei. Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor şi completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social şi Legea nr.53/2003 – Codul muncii precum şi a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare şi completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuţiilor, premierul Nicolae Ciucă a dispus ca, până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

În privinţa modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanţelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale organizaţiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie.

PSD întotdeauna a făcut o prioritate din sprijinirea cât de mult posibil a salariaților, a pensionarilor, a celor vulnerabili. Este esența doctrinei social-democrate. Prin urmare este firesc ca PSD să susțină o majorare cât mai consistentă, dar sustenabilă, a valorii tichetelor de masă. O creștere la 35-40/lei/ziua lucrată (de la 30 de lei, acum) este posibilă și dezirabilă începând cu al doilea semestru. Ar însemna o creștere de minim 16% și adică ar compensa cumva din pierderea suferită în urma inflației”, ne-a declarat deputatul Viorel Sălan.

 

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Agapă frățească și sărbătoare câmpenească la Izvorul Rece de la Almașu Mic de Munte

  Primăria comunei Balșa împreună cu Consiliul Local invită  locuitorii comunei, duminică 30 aprilie, la ora 14, la locul numit "Izvorul Rece" de la Almașu Mic de Munte. Prilejul este inaugurarea și sfințirea acestui izvor de către un sobor de preoți din comuna Balşa. Evenimentul va fi urmat de o agapă frățească și o sărbătoare câmpenească din care bineînțeles nu va lipsi muzica și voia bună. Spectacolul va fi susținut […]

todayaprilie 29, 2023 250

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%