Actualitate

Toamna se numără bobocii. Bilanţul activităţii parlamentare a deputatului Vetuţa Stănescu

todaynoiembrie 23, 2021 324 2

Background
share close

O toamnă încărcată

Deputatul hunedorean, Vetuţa Stănescu, pare că a turat motoarele în ceea ce ţine de activitatea parlamentară. Am făcut o analiză asupra activităţii acesteia din toamna care tocmai se sfârşeşte. A fost o toamnă plină de iniţiative legislative, întrebări şi interpelări, dar şi luări de cuvânt în plenul parlamentului.

Din luna septembrie până în prezent, conform site-ului oficial al Camerei Deputaţilor, Vetuţa Stănescu a avut următoarele activităţi:

  • 16 iniţiative legislative
  • 3 întrebări şi interpelări
  • 10 luări de cuvânt sau declaraţii politice depuse în scris

Majoritatea acestor activităţi au ţinut de judeţul Hunedoara şi problemele acestuia, Vetuţa Stănescu arătându-se interesată, spre exemplu, de planul de relansare a turismului în judeţul Hunedoara, adresând în această toamnă întrebări în acest sens, Ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Virgil Popescu.

În mai puţin de o lună se împlineşte un an de zile de când Vetuţa Stănescu reprezintă interesele hunedorenilor în Parlamentul României. Aceasta a fost validată în funcţie în 21 decembrie 2020. De atunci, până în prezent aceasta a bifat următoarele activităţi:

Luari de cuvânt: 4 (în 4 sedinte)
Declaraţii politice depuse în scris: 28
Propuneri legislative iniţiate: 33, din care 2 promulgate legi
Întrebari şi interpelări: 28

Acestor activităţi tehnice ale funcţiei deţinute, se adaugă o prezenţă de necontestat în teritoriu, Vetuţa Stănescu fiind un parlamentar aproape de oameni care participă întotdeauna la evenimentele importante desfăşurate în judeţul Hunedoara.

În zona Orăştiei, Vetuţa Stănescu are deschis un cabinet parlamentar la Geoagiu, situat pe Str. Progresului nr. 50, bl. 1, parter, acolo unde săptămânal sunt acordate audienţe cetăţenilor.

Politică pentru oameni, nu pentru politicieni

În timp, Vetuța Stănescu a câștigat încrederea oamenilor, nu pentru că vorbește mult, ci mai degrabă pentru faptul că știe să asculte, și asta o spun oamenii simpli, cei care îi bat parlamentarului liberal la ușa biroului. Chiar dacă programul parlamentar este unul încărcat, deputatul hunedorean are program de audiențe cu hunedorenii în fiecare săptămână. Pe lângă programul din teritoriu, adevărata luptă se duce la București. Vetuța Stănescu pune problemele hunedorenilor pe masa aleșilor, prin interpelări în ședințele Camerei Deputaților și proiecte propuse și gândite astfel încât să aibă efect și să ajute concret cetățenii județului Hunedoara.

Politica nu e despre politicieni, ci despre oameni. Despre problemele oamenilor, despre provocările zilelor noastre, iar menirea noastră este să ajutăm, să sprijinim și să construim un viitor mai bun. Împreună!

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Promisiune onorată. „-Alo, eşti la Romos?/-Da, dar de acum putem vorbi!”

Când promiţi şi nu faci, te laudă presa. Când promiţi şi faci, te atacă. Proaspătul primar al comunei Romos, Mihaiela Csatlos, a intrat de curând „în gura presei”. Asta pentru că „şi-a permis” să anunţe locuitorii comunei pe care o reprezintă, că una din cele mai stringente probleme a acestora va fi rezolvată. Campania electorală pentru primăria Romos de acum câteva luni de zile, s-a dat pe asta: semnalul la […]

todaynoiembrie 18, 2021 1132 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%