Social

Totul pentru Alexia!

todayfebruarie 23, 2021 428 3

Background
share close

Radio Color Orăștie a dat startul campaniei umanitare ”Totul pentru Alexia”

Duminică, 21 februarie, am bifat începutul acestei campanii, prin transmisiunea LIVE a concertului caritabil oferit de Trupa BACHUS. A fost un eveniment emoționant, care a strâns laolaltă peste 22000 de oameni în online și alte câteva mii pe undele FM.

Alexia a fost centrul atenției noastre și a primit sute de mesaje de încurajare din partea publicului.

Au încurajat-o pe Alexia și unii dintre cei mai mari artiști din România. Alexia ascultă mai multe piese de la Liviu Teodorescu, fiind unul din artiștii ei favoriți.

Andra, i-a transmis de asemenea un mesaj de încurajare Alexiei.

Lista celor care i-au transmis mesaje de încurajare Alexiei continuă cu dr. Dorel Săndesc, Carmen Șerban, Angela Rusu și Văru Săndel.

Nu doar artiștii și persoanele cunoscute o încurajează pe Alexia, ci o întreagă comunitate, oameni simpli care au pus mână de la mână și au contribuit financiar pentru recuperarea acesteia. Oricine dorește să facă acest lucru, o poate face în continuare la redacția Radio Color, sau într-unul din aceste conturi:

Bogdan Radu Ilie – tatăl Alexiei.
Banca Transilvania:
RON – RO96BTRLRONCRT0120644201
EUR – RO46BTRLEURCRT0120644201
USD – RO50BTRLUSDCRT0120644201
REVOLUT:
LOCAL: RO61BREL0005502099740100
SWIFT: LT833250025984907013
BIC: REVOLT21

Cum a ajuns Alexia în această situație?

În 2018, Alexia Bogdan avea doar 11 ani. După o vizită la doctorul Sergiu Neamțu de la Spitalulul Municipal din Orăștie acesta a descoperit niște anomalii în analizele ei. La o zi după, pe data de 5 decembrie, părinții au dus-o pe Alexia la Cluj, unde diagnosticul de leucemie a fost confirmat. Ea a urmat patru cure de tratament cu citostatice pe care le-a terminat in aprilie 2020.

La mai puțin de jumătate de an de la finalizarea tratamentului au apărut primele semne de recidivă. În prima lună a acestui an, vestea devastantă a dezarmat total această familie, greu încercată de soartă.

Alexia are acum nevoie de un transplant de măduvă. Cu mare greutate a venit și vestea că, din nefericire, fratele ei nu este compatibil. În prezent, ea urmează un tratament agresiv la Institutul de Oncologie din Fundeni. Procedura de transplant de măduvă nu este una simplă și se face în timp. Va dura între 5 și 6 luni până când Alexiei i se va finaliza transplantul, iar asta se va întâmpla doar atunci când se va găsi un donator compatibil prin Banca Internațională a Donatorilor (Asociația Mondială a Donatorilor de Măduvă).

Costurile tratamentelor care o ajută pe Alexia să lupte cu această boală sunt foarte mari. Unul dintre medicamentele pe care a trebuit să le ia costă 3500 RON, dar are nevoie de 4 astfel de doze într-o lună. Mai mult, pentru ca organismul ei să reziste până la transplant și după finalizarea lui, alimentația Alexiei trebuie să fie una extrem de atent aleasă, compusă din alimente de cea mai bună calitate. Cu toții știm că un astfel de regim alimentar bazat pe produse eco și bio este una extrem de costisitoare.

De mai bine de doi ani de zile de când au aflat că fiica lor se luptă cu această boală înfiorătoare, părinții Alexiei fac tot posibilul să fie alături de ea în fiecare clipă. Au ajuns deja în situația de a se suspenda de la locul de muncă,  pentru a putea face acest lucru.

Familia Alexiei este una extrem de frumoasă, iar condiția financiară a fost întotdeauna rezonabilă. Tatăl Alexiei chiar spunea ”aveam de toate, pentru o viață normală”, însă de când fata lor s-a îmbolnăvit viața lor nu mai este una deloc normală, iar în fața acestei provocări lipsurile financiare încep să se facă tot mai des simțite

Orice ajutor din partea oamenilor cu suflet mare este un pas spre o viață normală pentru această frumoasă familie. Fie că este vorba de o vorbă bună, o donație, sau de o rugăciune spusă din suflet, orice gest este o gură de aer proaspăt pentru familia Bogdan.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Școlile din Orăștie ar putea intra în scenariul ROȘU

Începând de luni, 1 martie 2021, școlile din Orăștie și-ar putea desfășura orele de curs pe scenariul roșu. Asta înseamnă că elevii și profesorii se vor întoarce la cursurile online. Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide, iar orele se vor face online. Comitetul Județean pentru Situații de […]

todayfebruarie 23, 2021 919 7

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%