Actualitate

Tragedia a reunit la Petroşani comandanţii structurilor operative. Şedinţă fulger convocată de prefectul de Hunedoara!

todaydecembrie 22, 2022 199 2

Background
share close

Tragedia de miercuri seara de la Petroşani, în care un băiat de numai 11 ani a fost ucis într-un cumplit accident de circulaţie, iar alţi cinci copii au ajuns în spital, trei dintre ei fiind internați la Timişoara, a dus la convocarea de către prefectul judeţului Hunedoara, Petru Călin Marian, a unei şedinţe operative la care au participat şefii structurilor de poliţie, ai Inspectortului Judeţean de Jandarmi, ISU şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Scopul acestei şedinte a fost identificarea celor mai bune soluţii care trebuie luate faţă de tot ceea ce s-a făcut până acum, cu accent pe acţiunile de prevenţie, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată.

Reamintim că un individ de 19 ani s-a urcat la volan deşi era băut şi nu avea pemris de conducere. Îşi cumpărase maşina de doar o săptămână şi nu a mai avut răbdare să promoveze examenul. Alcoolemia era halucinantă. Etilotestul a indicat 0,8 la mie în aerul expirat, în timp ce probele de sânge au arătat cumplita realitate: 1,55 la mie!
Şoferul a intrat în copiii care traversau strada ca în popice şi i-a spulberat, fără măcar să frâneze şi, în plus, a părăsit locul accidentului. A fost prins în foarte scurt timp în Aninoasa, acolo unde domiciliază  și reţinut de poliţişti.

Copiii au fost transportaţi la spital. Din păcate, în această dimineaţă unul dintre ei, găsit la locul accidentului în stop cardio respirator, a pierdut lupta pentru viaţă, în ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Alţi trei, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi la Timişoara.

Acestea sunt premisele de la care a plecat prefectul judeţului Hunedoara când a decis organizarea, la Petroşani, a acestei şedinţe operative.

Suntem martorii unei tragedii de proporții și este cu atât mai dureros cu cât în accidentul din Petroșani victime nevinovate sunt copii, iar durerea și suferința familiilor nu poate fi spusă în cuvinte. Doresc să transmit sincerele mele condoleanțe familiei îndurerate. Regret enorm că și-au pierdut propriul fiu. Este o dramă prin care nicio familie nu ar trebui să treacă. (…) Am avut o discuție cu colegii și comandanții de la polițiile din Valea Jiului, să încercăm să apăsăm mai mult, așa să zic, pe pedala de accelerație. Să discutăm mai mult cu colegii, să se implice mai mult, să avem acțiuni cât mai rapide de tip bliț, de tip fulger, pentru că numai așa putem să rezolvăm problemele. (…) Am convocat și comandanții de poliție din toată Valea Jiului, cărora le-am transmis că trebuie să intensificăm controalele rutiere în intreaga zonă. Vreau să intensificăm controalele, să creștem numărul de acțiuni de conștientizare în ceea ce privește circulația pe drumurile publice și vreau să facem orice ne sta în putință pentru ca aceste evenimente tragice sa nu se mai întâmple”, a precizat prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian.

De asemenea, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a expus măsurile care au fost luate, dar şi ce urmează să se facă, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.

Primăria Municipiului Petroşani derulează de câţiva ani un plan de acţiuni comune împreună cu Poliţia, bazat tocmai pe prevenţie şi încă de acum doi ani am dispus iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni tocmai pentru o vizibilitate maximă. Accidentul de miercuri seara din municipiul Petroşani reprezintă o tragedie fără margini, în care un individ inconştient din punctul meu de vedere s-a urcat la volan, deşi era băut şi nu avea permis de circulaţie. Ținând cont de acest eveniment vom lua și măsuri suplimentare, altele decât cele care există acum”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Edilul din Petroşani a mai precizat că anul viitor numărul camerelor de supraveghere va fi suplimentat cu încă 100, astfel încât să crească gradul de siguranţă, iar în zona şoselei de centură urmează să fie construită o pasarelă.

Pe de altă parte, Valeria Filomon, directorul SAJ Hunedoara a precizat că, pe baza leziunilor suferite de cei 6 copii, şoferul a condus cu o viteză foarte mare: ”Având în vedere leziunile provocate, avea viteză foarte mare. Nu cred că au fost urme de frânare pentru că toți pacienții aveau leziuni grave. Deci ca să provoci astfel de leziuni, trebuie să intri cu o viteză foarte mare. Copiii ăștia au fost spulberați pe trecerea de pietoni”.

În plus, potivit poliţiştilor, maşina implicată în tragicul  accident arăta ca şi cum ar fi lovit un zid, ceea ce arată cât de puternic a fost impactul.

Prefectul judeţului Hunedoara şi primarul din Petroşani s-au deplasat şi la locul tragediei, unde au aprins o candelă, dar au fost şi la spitalul de Urgenţă Petroşani pentru a se interesa de soarta copiilor internaţi aici, la Ortopedie şi Chrurgie.

Carmen COSMAN-PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

O explozie cauzată de acumulări de gaze a distrus o locuință în Hunedoara

O explozie s-a produs în această noapte, într-un bloc din municipiul Hunedoara, pe fondul acumulărilor de gaze. O persoană a a fost rănită  , în urma exploziei, iar locuința a fost distrusă, geamurile au fost sparte, iar ușile îndoite. Într-un comunicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență se spune că: „În această noapte, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțată o explozie într-un imobil de pe strada […]

todaydecembrie 22, 2022 24 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%