Actualitate

Traian Jude la un an de mandat: „Nu vreau să rămân un om care a promis şi nu a făcut”

todayoctombrie 7, 2021 1137 3 4

Background
share close

Un an prosper la Balşa

S-a împlinit un an de zile de când noul primar al comunei Balşa, Traian Felician Jude, a fost instalat cu votul cetăţenilor în funcţia de primar. Traian Jude a venit cu un bagaj de experienţă consistent în fruntea administraţiei locale, acesta fiind pentru mai multe mandate viceprimar al comunei.

După un an de mandat, primarul Comunei Balşa spune că s-a mişcat repede şi a îndeplinit aproximativ 70% din ce şi-a propus în campania electorală şi îşi doreşte ca în continuare să îndeplinească cerinţele oamenilor.

Deşi a fost un an dificil, Traian Jude declara la începutul anului că are la dispoziţie un buget bun pentru investiţiile din comuna Balşa, asta datorită faptului că a beneficiat de sprijinul Guvernului, declara acesta în cadrul unei emisiuni radio.

Uneori atitudinea e totul

Cu toate că vorbim de o comună mică a judeţului Hunedoara problemele acesteia pot fi destul de mari şi serioase, dacă nu sunt luate în seamă de administraţia publică locală dar şi de cea judeţeană.

Drumul spre Balşa a fost mereu problematic, la fel în vara acestui an drumul se regăsea plin de gropi, creând adevărate probleme celor care circulau pe el. Fiind un drum judeţean, primăria Balşa nu putea face mai nimic. DJ 705 a rămas ignorat de autorităţile judeţene însă Traian Jude a demonstrat că uneori atitudinea e totul: primăria a reparat drumul cu propriile posibilităţi, bătând astfel obrazul Consiliului Judeţean.

„Conducerea Consiliului Judetean Hunedoara ignoră problemele reale ale cetățenilor. Acest lucru a făcut ca Traian Jude, primarul liberal al Comunei Balșa să intervină, cu posibilități infinit mai mici decât o instituție județeană, reparând Drumul Judetean 705, de la Geoagiu până la Almașel.
Ignoranța, neputința și nepăsarea conducerii PSD-iste a Consiliului Judetean Hunedoara, reparată de către dl. Jude. Acesta este un drum judetean, administrat de CJ Hunedoara!” declara Ovidiu Vlad, consilier local al oraşului Geoagiu în luna august a acestui an.

Optimismul caracterizează administraţia de la Balşa

Traian Jude este întotdeauna încrezător. Acesta spune că îşi doreşte să-şi îndeplinească repede promisiunile făcute în campania electorală, pentru a nu rămâne un om care a promis şi nu a făcut.

Nici nu ştiu cum a trecut anul acesta atât de repede, dar vreau să vă spun că m-am mişcat destul de bine, cred eu, şi după cum aud şi oamenii sunt multumiţi de activitatea primăriei.

Am îndeplinit cam 70% din ce mi-am propus în campania electorală şi ce am spus oamenilor.

Acum nu aş putea să dau cifre exacte, dar sper să îndeplinesc până la final de an cam 90% din obiectivele propuse pentru cei patru ani.

Fac tot ce pot acum pentru ca mai târziu să fie mai uşor, să nu rămân un om care a promis şi nu a făcut.

Am lucrat şi la proiecte pentru Programul Naţional de Investiţii, ceva destul de consistent, am avreo 30 de kilometri de drum şi e vorba de o valoare destul de mare, chiar săptămana aceasta va fi depusă cererea de finanţare. Sper sa am câştig de cauză, să îndeplinesc ofurile mele şi cerinţele oamenilor. a declarat Traian Felician Jude (foto) pentru ştirile Radio Color.

Balşa – istorie şi splendoare a naturii

Nu de puţine ori Traian Jude a vorbit şi despre potenţialul turistic al zonei pe care o reprezintă. Frumuseţile naturii şi încărcătura istorică te fac să vrei să rămâi în comuna Balşa. În plus există foarte multe obiective turistice pe raza comunei care pot fi puse în valoare. Tocmai de aceea atenţia administraţiei locale a fost îndreptată tot mai des în ultima vreme şi spre această zonă, a turismului.

Comuna Balşa este aşezată în partea de nord-est a judeţului Hunedoara la graniţa cu judeţul Alba. Este situată  pe versantul sudic a munţilor Metaliferi.

Faţă de principalele căi de comunicaţie comuna Balşa este aşezată pe drumul judeţean 705 care face legătura între oraşul Zlatna şi halta de cale ferată Geoagiu.

Comuna Balşa are 13 sate arondate: Balşa, Almaşul Mic de Munte, Ardeu, Galbena, Mada, Oprişeşti, Poiana, Poieniţa, Roşia, Stăuini, Techereu, Vălişoara şi Voia.

Satul Balşa este atestat documentar începând cu anul 1407, Ardeu – 1509  şi Voia – 1511.

Populația comunei Balșa se ridică la 871 de locuitori.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

O minoră de 13 ani din Orăştie a dispărut de acasă

Mama fetei a alertat poliţia Ieri, polițistii orăștieni au fost sesizati de o femeie din localitate cu privire la faptul că duminică, 26 septembrie, în jurul orei 16:00, fiica sa, în vârstă de 13 ani, DUMBRAVĂ SORINA-IULIANA, a plecat voluntar de acasă şi nu s-a mai întors. Fata a fost dată în urmărire naţională De duminică mama fetei nu mai primit niciun semn de la aceasta, iar cu toate acestea […]

todayseptembrie 29, 2021 3661 20 6

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%