Actualitate

Trăiește viața și spune „NU” violenței domestice -25 noiembrie ziua victimelor violenței domestice

todaynoiembrie 24, 2022 18

Background
share close

În acest an, până la sfârșitul lunii octombrie,  la call-center-ul cu număr unic la nivel național pentru sesizarea cazurilor de violență au fost înregistrate peste 3000 de apeluri, care semnalau 1400 cazuri de violență domestică.

25 noiembrie este „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor’’.  Violența domestică constituie o încălcare a drepturilor omului și este  un fenomen prezent la toate nivelurile vieții sociale, cu consecințe grave și pe termen lung asupra victimelor.  În România funcționează un număr de telefon gratuit unde victimele pot cere ajutorul și acesta este 0800-500-333.

La nivelul Uniunii Europene , 1 din 3 femei a fost victimă a violenței fizice și sexuale, 1 din 2 femei s-a confruntat cu hărțuirea sexuală și 1 din 20 de femei a fost victimă a infracțiunii de viol.

Începând cu anul 2019 Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Hunedoara oferă sprijin victimelor de violență domestică prin intermediul proiectului Venus-Împreună pentru o viață în siguranță!

Proiectul oferă servicii specializate care includ găzduire pe termen lung într-o locuință protejată, consiliere psihologică, consiliere și acompaniere vocațională, facilitarea accesului la cursuri de calificare, consiliere juridică, până la ieșirea din situația de vulnerabilitate.

Până în acest moment, prin acest proiect, 35 de victime au primit ajutor specializat centrat pe nevoile identificate, iar 16 victime, împreună cu copiii lor, au beneficiat de protecție în Locuința protejată pentru victimele violenței domestice, pe o perioadă care să le asigure ieșirea din situația de risc.

 

Oprește violența domestică! Șterge-ți lacrimile! Cere sprijin la numărul de telefon  gratuit  0800.500.333

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

KOBER își extinde afacerea și creează 100 de locuri muncă la Deva

  Producătorul de lacuri și vopsele Köber se pregătește să investească la Deva. Recent a fost  semnată achiziționarea unui teren de 20.000 metri pătrați în zona industrială a municipiului Deva, care va fi folosit, inițial, pentru crearea unui nou punct logistic regional. Ulterior, pe acest amplasament va fi dezvoltat cel de-al patrulea centru de producție, care vin  în completarea celorlalte trei din județul Neamț. Aproximativ 100 de noi locuri de […]

todaynoiembrie 24, 2022 96

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%