Social

Trei autoutilitare ce transportau câini pentru export, descoperite de polițiștii hunedoreni

todayiulie 4, 2023 186 1 2

Background
share close

În urma unor activități de control desfășurate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara cu privire la bunăstarea animalelor și protecția acestora pe timpul transportului, au fost identificate un număr de trei autoutilitare de transport animale vii care tranzitau județul Hunedoara cu animale din specia canină în vederea exportului în Uniunea Europeană.

Au fost efectuate verificări complexe împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, ocazie cu care s-au constatat mai multe fapte de natură contravențională și penală.

Astfel, au fost întocmite un număr de trei dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: neglijență în serviciu, fals intelectual, și abuz în serviciu față de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Argeș, care a întocmit în mod defectuos certificate de sănătate animală necesare exportului de animale, deși nu îndeplineau condițiile legale să facă obiectul comerțului de animale și un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată față de un medic veterinar cu liberă practică.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, au aplicat sancțiuni contravenționale ca urmare a neregulilor constatate, în valoare totală de 28.200 lei.

De asemenea, o autoutilitară aparținând unei societăți din județul Ilfov, ce transporta animale vii din specia canină s-a întors la punctul de plecare în vederea remedierii deficiențelor constatate.

Sursă: IPJ Hunedoara

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

I-ați văzut? Trei adolescenți au fost dați dispăruți

I-ați văzut? La data de 03.07.2023, ora 23:05, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un educator al unui centru pentru protecția minorilor Orăștie, cu privire la faptul că minorii CĂTANĂ MIHAI, în vârstă de 16 ani, FÎC SARA-MARIA, în vârstă de 15 ani și IȘTVĂNUȚ ANAMARIA-DARIANA, în vârstă de 17 ani au plecat în mod voluntar din cadrul centrului în jurul orei 21:30 și până […]

todayiulie 4, 2023 1006 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%