Diverse

Trei bărbați arestați pentru furt calificat, deținere de droguri și deținere ilegală de arme de polițiștii din Deva

todaynoiembrie 23, 2022 240

Background
share close

 

Ieri au fost reținuți 3 bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de furt calificat de catalizatoare, identificaţi şi reţinuţi preventiv de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva.

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au pus în executare 10 mandate de percheziție : 6 pe raza municipiului Timișoara şi 4 pe raza orașului Strehaia, și  3 mandate de aducere emise pe numele unor bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat de catalizatoare auto.

Despre activitățile investigative, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu ne-a declarat :

au avut ca fi rezultat depistarea și reținerea, pentru 24  de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timișoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din orașul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificare şi ridicate pentru cercetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale.

 

  Cei trei sunt bănuiţi că ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la autoturisme parcate pe raza municipiului Deva, în perioada mai-octombrie 2022 (creând un prejudiciu total de peste 10.000 lei).

       Totodată, în urma investigațiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză  ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României. ”

La acțiunea de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Birourilor de Operaţiuni Speciale Hunedoara și Timiș şi a luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Timiș și Mehedinți.

Cei trei bărbaţi au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

UPDATE

Cu puțin timp în urmă au fost prezentați magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi asupra aspectului comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

240 de muncitori este propunerea Reva pentru învățământul tehnologic și dual în Simeria

Este mare nevoie de muncitori calificați la Reva Simeria, societatea care se ocupa de proiectarea, fabricarea, modernizarea și repararea vagoanelor de cale ferata. Salariile sunt motivante, însă asemeni altor firme, Reva Simeria se confruntă cu lipsa forței de lucru calificate. Luni, în cadrul reuniunii desfășurate la sediul primăriei Simeria, reprezentantul Reva a expus necesitatea de a angaja în termen scurt un număr mare de muncitori calificați. Deși există colaborare între […]

todaynoiembrie 22, 2022 423

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%