Actualitate

Țurcana Regina Munților a atras zeci de mii de români la Costești

todayseptembrie 24, 2023 2371 5

Background
share close

Cea mai mare sărbătoare a oierilor din județul Hunedoara a atras zeci de mii de români din toate colțurile țării. La ora 10:00, estimativ cifra anunțată pe surse era undeva la 20.000 de vizitatori. Țurcana Regina Munților este o sărbătoare anuală care se desfășoară la Costești, în Munții Orăștiei.

Organizatorul ediției cu numărul 18 a fost Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine „Dacia” care și anul acesta s-a îngrijit ca oferta pentru vizitatori să fie generoasă și a reunit expoziții cu oi aduse din diferite colțuri ale județului Hunedoara, dar și din țară, exemplare de rasă românească care au atras atenția vizitatorilor, inclusiv a celor mici fascinați de frumusețea și blândețea oilor.

Încă de la primele ore ale dimineții, parcarea a început să fie o provocare pentru șoferi, tot traseul din apropierea locului evenimentului fiind dirijat intens de echipajele de poliție amplasate în puncte cheie pentru a asigura fluidizarea traficului. Cei norocoși au putut parca în majoritatea curților proprietarilor din zonă care încasau 20 de lei de mașină.

Vizitatorii au avut la dispoziție produse locale și tradiționale, iar micii comercianți s-au întrecut în a atrage cât mai mulți clienți astfel încât nimeni să nu plece nemulțumit sau cu traista goală.

Spectacolul de muzică populară a fost de asemenea  unul antrenant, artiștii care au urcat pe scenă au reușit nu doar să încânte publicul, unii dintre spectatori s-au lăsat prinși în horă pe ritmul tradițional al artiștilor.

Pe scena amenajată la Costești au urcat: Puiu Codreanu, Cristian Pomohaci,  Andrada Cerna, Costi Deoancă, Mirela Petrean, Aida Busuioc, Ileana Lăceanu, Valerica Ianoși Marian, Lorenna, Iulia Olar, Alina Bâcă și Adi Neamțu. Acompaniamentul a fost asigurat de formațiile „Codruț”, „Cristi Neag” și „Mirela Petrean”.

Autoritățile locale, județene și naționale au marcat prezența la evenimentul de la Costești

Nici anul anul acesta, autoritățile locale, județene și oaspeții de la capitală, nu au lipsit. Au fost bine vizibili printre vizitatori, iar unii au și luat cuvântul în momentul în care au urcat pe scenă. Au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, deputatul PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, directorul Direcției pentru Agricultură Hunedoara, Claudiu Grama, primarul comunei Orăștioara de Sus, Vasile Inășescu, alături de mulți alții. Cu toții au răspuns afirmativ, și nu e pentru prima dată, celui mai mare crescător de ovine din România, Dumitru Andreșoi.

 

 

Tradiția în prag de toamnă a fost cuvânt de ordine la  Costești, iar, la final, totul a fost „binecuvântat” cu o ploaie zdravănă care a amintit tuturor că toamna e mai mult decât prezentă și și-a intrat în drepturi.

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Când munca sperie, cătușele sunt cele mai noi accesorii: tânăr hunedorean de 24 de ani arestat după o serie de furturi

După o serie de furturi un tânăr de 24 de ani din Hunedoara a fost prins de autorități. Metoda de lucru era simplă: neatenția victimei sau geamul rabatat al locuinței. Într-una din acțiunile sale a plecat cu mâna goală, după ce s-a întâlnit în locuință cu proprietara casei o femeie de 83 de ani care nu s-a temut și după un schimb de replici, i-a deschis ușa să plece. S-a […]

todayseptembrie 22, 2023 1170

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%