Actualitate

„Țurcana – Regina Munților”, manifestarea care a adunat mii de oameni la Costești

todayseptembrie 25, 2022 142 2

Background
share close

Mii de locuitori ai zonei Orăștie, dar și din alte părți ale Transilvaniei, s-au întâlnit la sărbătoarea oieritului românesc: „Țurcana – Regina munților”, desfășurată, astăzi, în satul Costești din comuna Orăștioara de Sus.

Tradiționala sărbătoare a fost organizată de Asociația Crescătorilor de Ovine „Dacia”, iar în cadrul evenimentului au fost organizate o expoziție de utilaje și echipamente agricole și un frumos spectacol care a reunit artiști binecunoscuți ai câtecului popular românesc.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, i-a felicitat deopotrivă pe organizatori și pe toți cei care au luat parte la sărbătoarea de la Costești:

„Creșterea oilor, ca parte a agriculturii județului Hunedoara, se dovedește a fi cea mai importantă componentă a zootehniei hunedorene, foarte apreciată în întreaga țară dar și în străinătate. Pe dumneavoastră, cei care vă ocupați de creșterea ovinelor, vă felicit pentru tot cee ace faceți, nu fără sacrificii, și vă asigur că vă sunt alături și vă voi acorda tot sprijinul în toate acțiunile pe care le veți avea în continuare.” – le-a transmis Călin Petru Marian tuturor celor prezenți la sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților”.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Apartament mistuit de un incendiu

O țigară a declanșat un incendiu într-un apartament din Călan și 10 persoane care locuiesc în acel imobil s-au autoevacuat în miez de noapte, după ce casa scării a fost inundată de fum. Pompierii din cadrul Detașamentului Hunedoara și ai Gărzii de Intervenție Bretea au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din localitatea Călan. "Pentru misiune […]

todayseptembrie 25, 2022 29 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%