Actualitate

ULTIMĂ ORĂ. Autoritățile schimbă macazul. Noile restricții se aplică de DUMINICĂ

todaymartie 26, 2021 2020 5 5

Background
share close

Autoritățile s-au răzgândit. Noile măsuri se vor aplica începând de duminică

Orăştienii nu vor mai putea ieși din casă fără declarație după ora 20:00, în weekend, începând de duminică. Noi restricții au fost adoptate ieri printr-o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Documentul prevede reducerea programului magazinelor și restricționarea circulației persoanelor în zonele cu rată de infectare crescută. Inițial, autoritățile județene au comunicat pentru Radio Color faptul că restricțiile vor fi aplicate de sâmbătă, însă în urma reanalizării situației la nivel național, s-a hotărât amânarea aplicării acestora până duminică. Redăm mai jos declarația purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului Hunedoara, Lucian Morogan:

În urma hotărârii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a fost adoptată și în județul Hunedoara o hotărâre privind noile măsuri care trebuie luate în condițiile în care numărul orașelor care au incidența mai mare de 4 la 1000 de locuitori este foarte mare și în județul Hunedoara. Inițial trebuia ca prevederile acestei hotărâri să intre în vigoare în data de 27 martie dar în urma unei analize efectuată de către premierul Florin Cîțu și Raed Arafat, s-a luat decizia ca aceste măsuri să fie aplicate cu data de 28 martie, duminică.

Ascultați mai jos declarația integrală:

  • cover play_arrow

    ULTIMĂ ORĂ. Autoritățile schimbă macazul. Noile restricții se aplică de DUMINICĂ radio color

Astfel, în localitățile în care incidența cazurilor depășește 4 la mia de locuitori, se reduce intervalul orar în care este permisă circulația în afară locuinței. Este și cazul municipiului Orăștie, unde incidența cazurilor în acest moment depășește 6 la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, conform reprezentanților Instituției Prefectului județului Hunedoara, începând de duminică, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică orăștienii nu vor mai putea părăsi locuința după ora 20:00 fără o declarație pe proprie răspundere, iar centrele comerciale își vor înceta activitatea la ora 18:00.

Orăștia, la un pas de carantină

Totodată, municipiul Orăștie a depășit pragul de 6 cazuri/1000 de locuitori, fapt ce a dus la o analiză a Direcției de Sănătate Publică, analiză transmisă mai departe către Institutul Național de Sănătate Publică. Acest context duce Orăștia la un pas de carantinare. Autoritățile urmează să comune o decizie în acest sens la începutul săptămânii viitoare. 

Foto: Călin Jorza

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ULTIMĂ ORĂ. Noile restricții vor fi aplicate în Orăștie începând de MÂINE

Restricții noi pentru orăștieni Orăştienii nu vor mai putea ieși din casă fără declarație după ora 20:00, în weekend, începând de mâine. Noi restricții au fost adoptate ieri printr-o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Documentul prevede reducerea programului magazinelor și restricționarea circulației persoanelor în zonele cu rată de infectare crescută. Astfel, în localitățile în care incidența cazurilor depășește 4 la mia de locuitori, se reduce intervalul orar în care este permisă circulația în afară locuinței. Este și cazul municipiului Orăștie, unde incidența cazurilor în acest moment depășește 6 la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, conform reprezentanților Instituției Prefectului județului Hunedoara, începând de mâine, […]

todaymartie 26, 2021 7801 9 7

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%