Actualitate

ULTIMĂ ORĂ. Noile restricții vor fi aplicate în Orăștie începând de MÂINE

todaymartie 26, 2021 7808 9 5

Background
share close

Restricții noi pentru orăștieni

Orăştienii nu vor mai putea ieși din casă fără declarație după ora 20:00, în weekend, începând de mâine. Noi restricții au fost adoptate ieri printr-o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Documentul prevede reducerea programului magazinelor și restricționarea circulației persoanelor în zonele cu rată de infectare crescută.

Astfel, în localitățile în care incidența cazurilor depășește 4 la mia de locuitori, se reduce intervalul orar în care este permisă circulația în afară locuinței. Este și cazul municipiului Orăștie, unde incidența cazurilor în acest moment depășește 6 la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, conform reprezentanților Instituției Prefectului județului Hunedoara, începând de mâine, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică orăștienii nu vor mai putea părăsi locuința după ora 20:00 fără o declarație pe proprie răspundere.

Magazinele din Orăștie, închise la ora 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică

Operatorii economici din Orăștie sunt și ei afectați, sfârșitul de săptămâna găsindu-i în situația în care aceștia sunt nevoiți să pună lacătul pe ușă la ora 18:00. Astfel, toate centrele comerciale, magazinele, terasele și alte unități în care se desfășoară activități economice în Orăștie se vor închide, începând de mâine, în zilele de vineri, sâmbătă si duminică, la ora 18:00. Restricțiile se vor menține valabile până când rata de incidență cumulată din ultimele 14 zile scade sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Noile măsuri, pe larg:

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii.

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Excepție de la restricții pentru Sărbătorile Pascale

În perioadele 03.04 – 04.04.2021 și 01.05 – 02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah,sărbătoarea sfântă a evreilor simbolizând eliberarea din robia egipteană și ieșirea din Egipt a fiilor lui Israel.

 

Foto: Călin Jorza

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ULTIMĂ ORĂ: Parohiile din Orăștie vor putea oficia Slujba de Înviere

Premierul Florin Cîțu a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase despre modul în care vor fi oficiate slujbele de Înviere în acest an. Una dintre soluțiile găsite este ca restricția de circulație pentru populație să fie ridicată în noaptea de Paște fie până la ora 2.00, fie pe toată durata nopții. Astfel, credincioșii orăștieni vor putea participa la Slujba de Înviere, cu respectarea normelor sanitare. Anunțul Patriarhiei: "Întâlnirea de astăzi, […]

todaymartie 25, 2021 698 3 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%