Actualitate

UMO a avut dreptate și câștigă procesul

todayaprilie 1, 2023 682 1

Background
share close

 Nena Com a demarat un proces, în incercarea de a reclama întreruperea curentului de către UMO, firma având o hală pe platforma uzinei.  Nena Com a refuzat să mai plătească o sumă suplimentară  pentru întreținerea rețelelor și a stației TRAFO, proprietate a Uzinei Mecanice Orăștie. În 30 martie, Judecătoria Orăștie a dat dreptate UMO și  respins acțiunea formulată de reprezentanții firmei Nena Com, ca fiind neîntemeiată.

 

Directoul UMO, Ovidiu Vlad,  a declarat:

„Între Uzina Mecanică Orăștie și SC NENA COM SRL a existat un contract comercial încheiat încă din anul 2005, când reprezentanții firmei în cauză au cumpărat o hală de producție de pe platforma UMO. La acel moment, s-a decis, ca și pentru alte societăți care au activitate de producție pe platforma industrială de la UMO, asigurarea utilităților, în baza unor contracte distincte ulterioare. Toate societățile comerciale cu care erau încheiate contracte pentru asigurarea utilităților erau contorizate separat, iar cei 10% aplicați suplimentar la factură reprezentau suma necesară întreținerii stației TRAFO și a rețelelor de furnizare care sunt proprietatea UMO. Acest tarif de 10% din valoarea facturii a fost aplicat încă din anul 2005, de la încheierea contractului, care a fost prelungit apoi în fiecare an.”

 

În  anul 2021,  Nena Com SRL a semnat Actul adițional cu obiecțiuni, fapt cu care  reprezentanții Uzinei Mecanice Orăștie  nu au fost de acord. A fost purtată o bogată corespondență și după mai multe runde de discuții,   după mai multe luni de la expirarea valabilității ultimului act adițional semnat de ambele părți, în lipsa unui contract între părți a fost  decisă întreruperea furnizării de energie electrică.

 

 

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

CFIC: Formare profesională inițială și continuă, la Orăștie

Astăzi , la  Centrul de Formare Inițială și Continuă al M.A.I. Orăștie, participanții la cele două programe de formare profesională au susținut examenul de absolvire. Au fost 32 de cadre din structurile MAI și ale IGSU, care pe parcursul mai multor săptămâni au participat activ la două cursuri și anume Cursul de inițiere în carieră destinat soldaților profesioniști și Cursul de schimbare a specialității/profilului de muncă logistic. Centrul de Formare […]

todaymartie 31, 2023 382

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%